Diskussion:Stamhuset Stensballegaard

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Vedr. sammenskrivningsforslag[rediger kildetekst]

Hvorfor stamhuse i min optik ikke bør være identisk med en herregårdsartikel: Et stamhus omfattede mere end en hovedgård (nogle gange endda flere hovedgårde, fx Stamhuset Ahlefeldt), og en del stamhuse hed noget helt andet end den herregård, der var grundstammen i den juridiske enhed (fx ditto og Stamhuset Moltkenborg). Dertil kommer etableret/ophørt-kategoriseringen. De minder således om grevskaber og baronier. --KLN 14. jul 2010, 00:55 (CEST)

Det er selvfølgelig rigtigt - det virker bare lidt tyndt på nogle af artiklerne, f.eks denne; man kunne overveje en redirect til et afsnit i artiklen om hoved/navngivningsartiklen, som f.eks. ved Stamhuset Rosenholm. - Nico 14. jul 2010, 09:58 (CEST)
Oprettelse og ophør er der en oversigt over i Danske stamhuse og fideikommiser. - Nico 14. jul 2010, 10:01 (CEST)
Rosenholm-løsningen med redirect virker ideel, for du har ret i, at det bliver nogle små artikler i sig selv. --KLN 15. jul 2010, 02:09 (CEST)