Diskussion:Stibolt

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  Norge Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Norge, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Norgerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

  Hejsa Haabet

  Tænker du ikke på stigbøjle her eller sidder der også en bolt? (Jeg har ikke forstand på ridning, skal lige tilføjes, bare nysgerrig).

  Fortsat god søndag og MVH Maya123 29. feb 2004 kl. 16:51 (CET)


  Jeg har heller aldrig hørt om en stibolt ifbm ridning. Mon ikke det er en ups som vi alle kan komme til en gang imellem (har selv været ved at bringe forvirring i psi og PSI, men opdagede det pyha i tide) Jørgen 29. feb 2004 kl. 18:23 (CET)


  Nååhhhh ok, Haabet Tak så blev jeg så klog:


  Den vandrette stang i/under stibøjlen.

  MVH Maya123 29. feb 2004 kl. 21:26 (CET)


  Nu har jeg snakket med ridevenner, og ingen har hørt om nogen stibolt som en del af stigbøjlen. Og hvor er g'et blevet af. Google og opslagsbøger giver heller ikke noget. Er du sikker på at det er rigtigt?? Jørgen 14. mar 2004 kl. 21:27 (CET)  G-et er sikkert forsvundet på plattysk

  Haabet 14. mar 2004 kl. 21:37 (CET)


  Til Haabet: Jeg er ikke sprogforsker, men jeg mener at en stigbøjle er den bøjle, man stiger op på hesten med. Og det tyske Steigbügel er præcis det samme. Ærlig talt: Jeg tror ikke, at det ord har været over plattysk. Hvor kender du det fra i denne forbindelse??
  Jørgen 29. mar 2004 kl. 20:11 (CEST)

  Det er ikke så unormalt at et ord har to betydninger. En Stigbøjle er to ting, en Stigbøjle-bøjle som sammen med stigbolten udgør en stigbøjle. Stibolt er jo et rigtigt riderligt navn. Nå dine rytter vender aldrig er støt på navnet så er det nok fordi de ikke får deres udstyr reaperet hos smeden efter kamp.

  Start en diskussion om Stibolt

  Start en diskussion