Diskussion:Stofmisbrug

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

(artiklen Narkoman ønskes redigeret og nedenstående skrevet i encyklopædisk tone) Den korrekte beskrivelse af en Narkoman lyder således:

En Narkoman, er en person som grundens dens afhængighed af stoffer, er i stand til at gøre alt for at skaffe penge til sit næste trip. Narkomaner er hovedsaligt afhængig af stoffet Herion, som er det hårdeste og farligste stof på markedet. Narkomaner er oftest meget ildesete, grundet deres udseende og væremåde. De bliver simpelthen rynkede, små gullige og snøvlende, går i laset og urent tøj, og en provokerende og voldelig adfær kan fremkomme (dog mest ved meget medtagede narkomaner). Derudover er mange af dem "hjemløse" i den forstand at de ikke ejer et hjem, eller aldrig er hjemme. Narkomaner er skyld i meget kriminellitet i de større byer. Meget få narkomaner, er som ovenstående afhængige af Kokain, men som der er alkoholikere, vil der altid være et par stykker. Dog er Kokain meget nemmere at afvændes, og da prisen på Kokain kun er halvdelen af prisen på Herion, skaber disse "narkomaner" ikke nær så meget kriminellitet. (skrev Sorenhej (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Både den nuværende artikel og det ovenstående lider stærkt af at mangle kildeangivelser. Alle de ovenstående påstande er generaliserende og bør derfor være kraftigt forsynet med kilder. --PhoenixV 3. jul 2007, 13:23 (CEST)

Jeg mener at den edit, der var inden min edit (skrevet af PhoenixV) var generaliserende, og endnu værre - decideret ukorrekt, idet narkomani kun bør anvendes til at beskrive afhængighed af depressanter (morfika, benzodiazepiner, barbiturater) idet det etymologisk og medicinfagligt er korrekt. Få dine facts straight, Phoenix.

Eufomani er en mere generel term (som også inkluderer stimulanser, psykedelika, delirianter m.fl.), og hvis der ønskes at beskrives det generelle fænomen skal der oprettes en specifik artikel ved navn eufoman. --Northen 4. jul 2007, 08:54 (CEST)

Flyt[redigér wikikode]

Jeg foreslår at artiklen flyttes til Narkomani eller Stofmisbrug, da det forekommer interessantere at skrive om misbruget end om misbrugeren. --Palnatoke 25. nov 2008, 15:09 (CET)

Symbol support vote.svg Støtter - støtter flytningen. Narkonomani lyder mest beskrivende, men jeg ved ikke om en stofmisbruger dækker over mere. --MGA73 22. dec 2008, 17:02 (CET)