Diskussion:Strudshus

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kan nogen bekræfte dette kollektivs berømmelse? Lige umiddelbart har jeg ikke kunnet finde noget om det, hvorfor det jo kan være en "hej mor"-agtig artikel om et relativt ordinært kollektiv, skrevet af en tidligere beboer. --Heelgrasper 3. maj 2007 kl. 19:07 (CEST)

Hvis kollektivet "Maos Lyst" med dets gamle kulturkoryfæer er fundet værdig til at kunne slås op i Wikipedia, kan det vel også bane vej for yngre kollektiver og tilhørende kulturpersonligheder. Kollektivfesterne i Århus i 1980'erne og begyndelsen af 1990'erne var en del af undergrundsscenen i byen og træningsbane for mange af nye og uprøvede bands, hvoraf der udsprang mange talenter, som senere gik til de etablerede scener og pladeudgivelser. --Henrik Nørgaard 6. maj 2007 kl. 20:46 (CEST)

Maos Lyst havde flere beboere, der er velkendte, og der er lavet en film om kollektivet. Som artiklen om Strudshus fremstår nu nævnes der ingen senere kendte beboere. Desuden finder google ikke en eneste side, der nævner Strudshus, hvilket virker lidt påfaldende. Til sammenligning finde google 471 sider, hvor Maos Lyst nævnes. Det virker især påfaldende, når der ikke nævnes referencer i artiklen i det hele taget. Jeg tvivler derfor stadig noget på, at kollektivet var/er kendt uden for en meget snæver kreds, men det kan jo let ændres ved at angive referencer, der tyder på det modsatte. --Heelgrasper 6. maj 2007 kl. 22:22 (CEST)

Du må ikke glemme Heelgrasper, at starten af halvfemserne ikke var så frygtelig digital endnu. Google var ikke født endnu, Cubase musiksoftware formåede, pga. af mangel på harddiskkapacitet, ikke at digitalisere de mange musikalske improvisationer der ofte opstod spontan ved diverse sammenkomster i kollektivet. Skuespil blev foreviget ved hjælp af BetaCam og VHS. Ingen havde en Mac, Premiere, Avid eller After Effects. Beboerne er fløjet til højre og til venstre, men mødes stadigvæk (på tværs af landegrænser) og der kan afsløres, at der en fuld gang i digitaliseringen af de talrige produktioner, skabt i de ti år kollektivet har eksisteret. Du vil blive overrasket over de kendte navne der dukker op når produktionerne efter alle de år bliver samlet på moderne medier.--Pim1959 9. maj 2007 kl. 00:15 (CEST)

Hvad med at nævne nogle af dem nu? Jeg finder det efterhånden utroligt, at der indtil videre ikke er nævnt navnet på en eneste beboer. Eller kilde til artiklens oplysninger for den sags skyld. Artiklen fremstår for mig mere og mere som førstehåndsforskning om et emne uden almen interesse. Kom nu på banen med en reference. --Heelgrasper 9. maj 2007 kl. 00:55 (CEST)
Tilføjelse: For en god ordens skyld har jeg nu søgt i Infomedia også, og her dukker der heller intet frem på søgetermen Strudshus. Altså ingen omtale i dagblade o.l. fra 1985 og frem. Maos Lyst, som der blev sammenlignet med tidligere, giver 151 hits. Der kan stadig komme referencer på banen, men indtil de er her vil jeg stadig hævde, at der her er tale om et helt ukendt kollektiv. Kom nu og bevis, at jeg er helt galt på den. --Heelgrasper 9. maj 2007 kl. 01:07 (CEST)

Jeg må sige, at du er ihærdig, Jakob! Og det er svært at give en nettilbeder svar på tiltale, når svarene ikke ligger på nettet. Jeg ved positivt, at der har været mindst to artikler i danske medier om den russiske beboer fra Strudshus om det at starte den første højskole i Rusland. Desuden har kollektivet været portrætteret i en artikel om moderne boformer anno 1994, hvor kollektiver ikke just var det mest udbredte i Århus. Men, de er muligvis ikke at søge i Infomedia. Det gør dem dog ikke ikke-eksisterende. Som jeg mediehistoriker med speciale i tiden før nettet, ville jeg ikke turde afvise noget på baggrund af, at det ikke kan findes på nettet. Kollektivet Strudshus er således beskrevet i JyllandsPosten 5. juni 1994, og artiklen findes kun i et lettere gulnet udklip i mine gemmer, men kan åbenbart ikke findes i Infomedia. --Henrik Nørgaard 9. maj 2007 kl. 23:11 (CEST)