Diskussion:Superintendent

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Artiklen forekommer mig at være svær at forstå. Hvad menes med "uden ... faglig autoritet"? Og hvad er "reformerte kirker"? Hvilke reformerte kirker har biskopper som ikke kaldes biskopper men superintendanter (-intendenter)?

Sebastjan 20. nov. 2003 kl. 13:10 (CET)

Reformert betegner indenfor kristendommen bevægelser udsprunget af ikke-episkopale kirker - eksempelvis den calvinistiske og den presbyteranske. Faglig refererer selvfølgelig til organisationens virke. Taler vi om kirker vil det være forkyndelsmæssige emner. Superintendanterne har ingen autoritet på dette punkt, men de _har_ på økonomiske. Det ville være faglig autoritet, hvis det drejede som eksempelvis en revisorvirksomhed eller økonomistyrelsen. Taler vi om politistyrken, så drejer det sig om, at superintendanter ikke har kompetance til at efterforske. De har derimod personalemæssige og økonomiske ansvarsområder. Betegnelsen bruges så vidt jeg ved ikke i dansk politi, men den gør i britisk.

Mukke


Jeg kan kun anbefale at disse - for mig nye - interessante oplysninger må blive inkluderet i denne artikel (evt. i andre artiker).

Sebastjan 20. nov. 2003 kl. 14:15 (CET)


Jeg er kommet lidt i tvivl, om det var hele indholdet der skulle have været flyttet fra "Superintendant" til "Superintendent"? Den britiske politiofficer bliver jo ikke stavet som den teologiske opsynshavende gør det i RO 2001. I virkeligheden er der nok to forskellige artikler med hhv. a og e ...

Villum Sejersen 29. nov 2003 kl. 10:18 (CET)


Jeg mener bestemt at den britiske politimand er superintendent (jeg har vist læst for mange engelske kriminalromaner!). Jeg finder støtte i Google ("police superintendent" kontra "police superintendant").

Sebastjan 29. nov 2003 kl. 10:30 (CET)


Nu har jeg (der også er forfalden til "klassiske" engelske kriminalromaner fra Wilkie Collins til Colin Dexter) fået slået efter i min "Concise Oxford Dictionary", og du har selvfølgelig ret; så jeg retter ikke yderligere.

Villum Sejersen 30. nov 2003 kl. 20:23 (CET)