Diskussion:Supersygehus Herning

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvad er neutralitetsproblemet ? Jeg ved god at sygehuset er omstridt, men det kommer teksten da godt omkring. - Nico 13. jun 2010, 12:29 (CEST)

Jeg kan ikke lige se neutralitetsproblemet, men jeg har sat {{km}} på et par påstande, der kunne trænge til kilder. --Palnatoke 13. jun 2010, 12:52 (CEST)
Angående afstanden, så er der i følge google maps 86,2 km fra Thyborøn til Gødstrup, og altså ikke "ca. 100 km" som det skrives. -Mikael
Jeg mener netop at neutralitetsproblemet ligger i de manglende kilder. Der er ikke anvist nogle kilder som underbygger påstanden om begrundelsen for at sygehuset skulle placeres netop der, frem for de andre forslag. På den anden side vil man sagtens kunne finde kilder på enhver påstand omkring dette byggeri og i særdeleshed dens placering. Jeg mener derfor at man kunne skrive alle forslag op som punkter og så afslutte med at der i regionsrådet blev taget denne beslutning på baggrund af flere fremlagte rapporter. Altså simpelthen uden at begrunde om det er befolkningstætheden, motorveje eller andre faktorer, men bare at det var dette der blev besluttet. Artiklen som den er nu, vil kunne understøtte kritikernes tanke om, at den kun er der netop fordi der bor flest mennesker omkring Herning, men er dette så sandheden??? I så fald er artiklen jo skrevet ok, men mener så også at den skal understøttes med kilder. I øvrigt betvivler jeg hvorvidt denne artikel overhovedet skal skrives separat. For det første er byggeriet slet ikke igang endnu og man ville derfor nemt kunne lægge historien ind som et afsnit om sygehusreformen, som er landsdækkende. For det andet er det yderst tvivlsomt at byggeriet til sin tid vil komme til at hedde Supersygehus Herning, derfor vil man sikkert heller ikke kunne opslå artiklen i fremtiden. Jeg forstår at det kan virke mærkeligt hvorfor jeg har denne mening, men da der er så stor furore omkring emnet, i særdeleshed i regionen men efterhånden også på folketingsniveau, er det vigtig at det er med helt neutrale briller at artiklen skrives. --Rekf 13. jun 2010, 18:28 (CEST)
For det første mener jeg slet ikke, at artiklen bør hedde Supersygehus Herning. Den burde hedde det kommende supersygehus i Gødstrup eller lignede. Jeg mener i høj grad, at artiklen har nobilitet, og at den skal være en separat artikel. Det skyldes den meget store mediedækning, der har været af sagen både i lokale og i landsdækkende medier.
Når det kommer til kilder til artiklen er det langt sværere, idet mange af de lokale medier er meget farvede. Det gælder bl.a. Dagbladet Holstebro-Struer, som har været meget imod placeringen af supersygehuset ved Gødstrup.
Det er vigtigt at forklare hvorfor placeringen blev valgt, og hvorfor der er modstand mod denne placering, noget som artiklen kommer for let hen over. Det er også vigtigt at forklare om den splittelse, der var i regionsrådet og om de konsekvenser hele sagen har fået. Bl.a. dannelsen af Fælleslisten. --Fredelige 13. jun 2010, 19:19 (CEST)