Diskussion:Svantevit

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Sakserne er rettet til tyskerne med begrundelsen saxerne var ude af historien på den tid. Var der et folkeslag man kunne kalde tyskerne på dette tidspunkt ? --Ultraman 11. aug 2005 kl. 12:47 (CEST)

Det må vist bygge på manglende viden, når man ikke mener, at der kan tales om saksere på dette tidspunkt. F.eks. blev der i 1220'erne udarbejdet en samling af saksernes love, Sachsenspiegel, der jo næppe havde fået dette navn, hvis sakserne ikke eksisterede. Og som de fremgår af en:Northern Crusades deltog netop sakserne i korstoget mod Venderne. Man kan godt tale om tyskere på det tidspunkt, men det kommer uværgeligt til at indikere, at der deltog flere af de middelalderlige "stater", der indgik i det tysk-romerske rige.--Heelgrasper 11. aug 2005 kl. 19:32 (CEST)
Det er svært at skrive når ordene skifter betydning i løbet af historien. Saxerne var ikke det samme som de en gang havde være og tyskerne var ikke hvad de blev.Haabet 11. aug 2005 kl. 21:14 (CEST)
Vi taler om et kendt tidspunkt. Heelgrasper peger på forskellige dokumentationer som indikerer at saksere kan bruges i sammenhængen, tyskere er nok ikke så heldigt (flere stater). --Ultraman 12. aug 2005 kl. 11:11 (CEST)

Kommentar fra 194.255.39.58[rediger kildetekst]

Må nok sige at sammenligningen med Sct Vitus ikke holder, ud over at kristendommen gennem tiden brugte gamle hedenske symboler til at gøre til deres, så der er støre chance for sct Vitus er inspireret af Svantevit..

Og der er støre chancer siden de Slaviske folkeslag var også naboer til Indien at han er inspireret af en anden firehoved gud ved navn Brahmaa(persien Tetraprosophon).

Der er Petazzonis "All Seein God" en god bog om emnet.


OBS! Se venligst mit indlæg og kilder til debatten under Sankt Vitus. Jan Eskildsen87.57.198.164 9. maj 2011, 10:07 (CEST)[svar]

Billede advarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Fjern venligst billederne fra artiklen eller deltag i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Angr slettede Image:Svetovid.jpg: In category [[:category:Images with unknown source as of 19 June 2006|Images with unknown source as of 19 June 2006]]; not edited for 72 days;

-- CommonsTicker 31. aug 2006 kl. 16:14 (CEST)