Diskussion:Symbolismen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Er der nogen speciel grund til at det opslag hedder "(stilperiode)" i overskriften? Det er den eneste på oversigten som gør det. --Snyboh 10. dec 2005 kl. 00:28 (CET)

Det er fordi der er en anden betydning for opslaget symbolisme. Alternativet er at flytte den til symbolismen, hvis vi ved at det er den form, der overvejende bliver brugt til beskrivelsen af stilperioden. --Maitch 10. dec 2005 kl. 00:35 (CET)

I DK og Europa samtidigt[rediger kildetekst]

Når periodens udstrækning i DK og Europa står separat, skulle man tro, at de ikke forekom samtidigt herhjemme og i Europa. Men alligevel står der de samme årstal. Er der en fejl?--90.185.27.224 15. maj 2009, 19:49 (CEST)[svar]

Ændring af artiklens navn og kategori[rediger kildetekst]

Jeg er gået i gang med at redigere denne artikel og i den forbindelse er der opstået nogle tvivlsspørgsmål og nogle overvejelser, som jeg gerne vil vende her på siden. Jeg vil eksempelvis mene, at der er belæg for bare at kalde denne artikel "symbolismen", da det ligeledes gælder andre litterære- og kunstperioder samt tendenser, at de hedder noget i bestemt form. Eksempelvis 'romantikken', 'guldalderen', 'modernismen', 'barokken', 'renæssancen' osv. Derfor kunne man eventuelt fjerne parentesen, som jeg til dels også finder lidt misvisende. Dette leder mig til min næste overvejelse, der går på selve kategoriseringen af denne artikel. Man kunne i min optik overveje at dele den op, så den har en selvstændig artikel, der handler om 'symbolismen i litteraturen' og en selvstændig artikel om 'symbolismen i kunsten'. Man kan eventuelt også gøre, som jeg har gjort (for nu) og lave separate overskrifter. Sidstnævnte mulighed lader til at være gældende på flere af de andre sprogs artikler om symbolisme, men dette leder videre til en overvejelse af, hvordan den "landemæssigt" skal forholde sig. Jeg er interesseret i at fokusere på den danske litterære del af symbolismen, og dette er også tydeligt i dens nuværende form, kan man med rette have et overvejende stort fokus på den danske del uden at der går noget tabt?

Vh Amanda

Hej, jeg har ikke meget forstand på emnet, men vil alligevel forsøge st svare dig, fordi vi er så få aktive her på dansk wikipedia. Jeg synes, det lyder fornuftigt at kalde artiklen Symbolismen, for ved en søgning kan jeg se at denne bestemte form ofte benyttes. Hvis afsnittet om dansk symbolisme på et tidspunkt bliver meget stort, kan man oprette siden Symbolismen i Danmark, hvortil man så flytter størstedelen af teksten. Herefter kan man så henvise til denne nye side øverst i afsnittet "Symbolismen i Danmark" ved at bruge skabelon:Hovedartikler. Se fx henvisningen øverst i afsnittet Historie i artiklen Albanien.--Weblars (diskussion) 1. maj 2020, 22:29 (CEST)[svar]