Diskussion:Synagoge

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg mener der er mere end en synagoge i København - der ligger vist en ortodoks synagoge i Rørholmsgade, tæt ved Kosherslagteren. Er der nogen som kan bekræfte dette?--Kristjan Wager 2. jun 2005 kl. 08:41 (CEST)

Uden at kunne svare på det konkrete spørgsmål vil jeg påpege at en synagoge ikke behøver at være en selvstændig, arkitektonisk særpræget bygning. Der kan i Kbh. meget vel være "synagoger" som er private eller lejede lokaler. (Det samme gælder moskeer.) -- Sebastjan 02 juni 2005 kl. 08:50(CEST)
Men lidt held i sprøjten kan jeg komme forbi og se det fysisk an i morgen. Jeg skal alligevel et smut til Nørrebro.--Jørgen 2. jun 2005 kl. 09:00 (CEST)
http://www.religion.dk/religionsdebatten:ktg=joededom:aid=10168 svarer Bent Lexner på spørgsmålet: Ja, der er en synagoge i Ole Suhrsgade, og den er i lighed med synagogen i Krystalgade ortodoks. --Palnatoke 2. jun 2005 kl. 09:04 (CEST)
Kan bekræfte dette. Synagogen i Ole Suhrsgade kan karakteriseres som strængere ortodoks end den moderne-ortodokse synagoge i Krystalgade. Mit indtryk er, at Chabad har taget helt over der. Der findes også en reformjødisk menighed i København-området, Shir Hatzafon. Denne har ikke noget eget, etableret synagogelokale endnu, men man holder gudstjenester den sidste fredag aften og lørdag morgen i hver måned, samt ved jødiske højtider. -- Olve 2. jun 2005 kl. 11:48 (CEST)
Det er flot, så sparer jeg en lille omvej :-)--Jørgen 2. jun 2005 kl. 12:12 (CEST)