Diskussion:Syracuse University

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg synes ikke specielt godt om særskrivningen Syracuse-Universitetet, og siden der ikke er nogen officiel dansk betegnelse, vil jeg foreslå alternativet Syracuse-universitetet. --Maitch 20. jan 2006 kl. 16:29 (CET)


Jeg har lige rettet lidt i denne artikel, men jeg vil godt lige vende et par ting med jer andre:

  • Jeg er enig med Maitch i, at 'Syracuse-universitetet' er mere korrekt end det nuværende. Men måske var det endnu bedre med 'Syracuse Universitet'?
  • Jeg rettede 'hovedbygning' til 'hovedcampus', i overensstemmelse med den engelske artikels 'main campus'. En campus er jo ikke én men flere bygninger. Jeg er dog i tvivl om, om campus er et tilstrækkelig udbredt ord på dansk (det findes iflg. Retskrivningsordbogen fra 2000), eller om der findes noget bedre?
  • Der står i første sætning, at universitetet er 'fornemt', men jeg kunne ikke umiddelbart finde den påstand bekræftet i den engelske artikel. Er der nogen, der ved, om Syracuse-Universitetet er fornemt eller ej?--Nikolaj 20. jan 2006 kl. 16:33 (CET)
Jeg vil nok hælde til, at det er bedst simpelt hen at bruge det engelske navn. Navnet virker ved en søgning på google til at være ret udbredt også på danske sider.
I stedet for campus kan betegnelsen universitetspark muligvis bruges. Det bruges vist nogenlunde synonymt på dansk. --Heelgrasper 20. jan 2006 kl. 17:04 (CET)

Syracuse University er nok den bedste løsning. Jeg vil nok beholde campus i stedet for universitetspark, specielt i lyset af at RO anerkender ordet. Min holdning er muligvist farvet af at jeg har læst i England. Jeg vil fraråde at bruge ordet "fornemt" selv hvis du finder en kilde til det. Det er tydeligvis POV. --Maitch 20. jan 2006 kl. 17:21 (CET)

Okay. Jeg flytter siden til Syracuse University og laver redirects fra de øvrige muligheder. Og så sletter jeg fornemt, tilføjer universitetspark i en parantes og laver et par smårettelser.--Nikolaj 20. jan 2006 kl. 19:33 (CET)