Diskussion:Taylorisme

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Forslag: ændre artikel til at hedde Scientific management[rediger kildetekst]

SM er et ret entydigt begreb, idet det henviser til de tanker, som F.W. Taylor gjorde sig om en videnskabelig metode for at udvikle optimale ledelsesformer. Derimod er Taylorisme et helt andet og slet ikke entydigt begreb. Taylor-Systemet kaldte man noget i Taylors tid og kort efter, som havde mange af Taylors oprindelige idéer i sig (af naturlige grunde). Men hen over historien er der tillagt nye betydninger, således at taylorisme i dag er langt fra hvad Taylor selv har ment. Mest radikalt var Brawerman i 1970'erne, som lagde mange af tidens negative tendenser omkring automatisering ind i taylorisme, mens mange af de oprindelige organisatoriske og tekniske forhold nærmest var - og stadig er - fraværende.

Billedadvarsel[rediger kildetekst]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

Arria Belli slettede Image:AssemblyLine.jpeg: Universally replaced by [[:Image:AssemblyLine.jpg]]. Reason was "Was in category "Duplicate", exact duplicate";

-- CommonsTicker 27. feb 2008, 23:19 (CET)