Diskussion:Telemetri

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Artiklen omhandler en meget specifik implementering af det generelle telemetri-begreb, som af de fleste sundhedsfaglige aktører betegnes "sundhedstelemetri" eller "hjerterytmetelemetri". En dansk artikel om emnet telemetri bør indledes med en forklaring af det generelle begreb, der handler om elektronisk overførsel af signaler, der hidrører fra en løbende overvågning. Telemetri finder således sted inden for eksempelvis meteorologi, farvandsovervågning, trafikovervågning, rumfart og mange andre områder, der ikke har noget som helst at gøre med lægevidenskab.

Læs eksempelvis den engelske artikel om Telemetry igennem (der linkes til den direkte fra Telemetri-siden) for et eksempel på hvor bredt telemetri-begrebet er. (skrev 85.235.246.242 (diskussion • bidrag) 6. okt 2009, 16:06. Husk at signere dine indlæg.)