Diskussion:Terminator

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Film, et forsøg på at koordinere oprettelsen af film- og filmrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvorfor har du flyttet den til den engelske titel. Er det ikke normal praksis at man lægger ting under deres dansk titel også henviser til dem fra den originale titel? --Peter Andersen 10. sep 2005 kl. 13:19 (CEST)

Er den danske titel "Terminator"? Det lyder ikke særligt dansk. Det kan godt være du har ret, men kan du bevise det? --Maitch 10. sep 2005 kl. 13:29 (CEST)
På www.scope.dk skriver de altid både den danske og den engelske titel og der står den som "Terminator". Terminators side på Scope
Bortset fra at de på samme side viser en plakat, hvor der står "The Terminator". CinemaZone.dk bruger "The Terminator" og har oven i købet et billede af den danske dvd-udgivelse, hvor der også står "The Terminator". --Maitch 10. sep 2005 kl. 13:43 (CEST)
Nu snakker vi jo en film fra 1984 og dengang tror jeg umiddelbart ikke man brugte engelske ord i titlen (man kan så diskutere om Terminator er et dansk ord!!!). Man kan selvfølgeligt sagtens argumentere for at placere den under "The Terminator", og det var da også min første indskydelse, da vi i dag vel nærmest udelukkende bruger engelske titler! Ligesom "Starwars" ikke bliver kaldt "Stjernekrigen" --Peter Andersen 10. sep 2005 kl. 14:07 (CEST)
Jeg er enig i dig med at filmartikler skal blive kaldt det navn, som de er udgivet under i Danmark, og der er også mange filmartikler på dawiki, som burde omdøbes. Jeg er bare ikke sikker på, at filmen har været udgivet under navnet "Terminator" som dansk titel. På IMDb kan man også se, at titlen "Terminator" har været brugt i amerikansk markedsføringssammenhæng, mens den rigtige titel stadig er "The Terminator". Med mindre der er nogen som har en dansk plakat fra 1984, som de vil scanne ind, så tror jeg ikke dette bliver opklaret. Indtil nu vil jeg henvise til, at vi har en dansk dvd-udgivelse, der bruger titlen "The Terminator", så den kan også godt siges at være "dansk". --Maitch 10. sep 2005 kl. 14:22 (CEST)