Diskussion:Terrorøvelsen i København 2007

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Indsatstaktiske retningslinier[rediger kildetekst]

Mit indlæg er affødt af sætningen

øvelsen, der var ledet af politiet, som dog fik selskab af brandvæsnet, Falck, Beredskabsstyrelsen, sygehuse og Hjemmeværnet.

I mine øjne giver det et indtryk, at der står en politimand og hiver alle brand- og ambulancefolk rundt mens han har alle regionens sygehuse i telefonen.

Ved ikke helt, hvorvidt eller hvor stor en del, der kan skrives i artiklen. Så forsøger at skrive noget om det her.

På (groft sagt) ethvert skadested opererer man med en "indre afspærring" og en "ydre afspærring". Førstnævnte er det område, hvor uheldet er sket. Dette håndteres af indsatsleder redningsberedskab ("den tekniske ledelse"). Udenfor oprettes en "ydre afspærring", hvor politiet bestemmer ("den koordinerende ledelse").

Første ambulance på stedet tager kontakt til hhv. indsatsleder politi og indsatsleder redningsberedskab. Den mest erfarne mand herfra bliver ambulanceleder og vil stå for hhv. modtagelse og afsendelse af ambulancer, samt assistanceanmodninger om disse. På samme måde nedlægges den første lægeambulance, hvor der oprettes en skadestedskoordinerende læge. Disse to vil i samarbejde bestemme, hvilke patienter, der sendes til hvilke sygehuse.

Ambulancelederens niveau i hierakiet vil være omtrentligt samme sted som indsatsleder redningsberedskab.

De to indsatsledere vil i et samarbejde diskutere, hvordan opgaven løses og trække på hinandens ressourcer. Politiet skal så forestå kontakt til en række eksterne samarbejdspartnere (f.eks. EOD og Hjemmeværnet).

Når der ankommer styrker til indsatsområdet vil disse henvende sig til indsatsledelsen og blive sat i arbejde. F.eks. er det ikke Hjemmeværnets opgave at foretage brandslukning eller ambulancemandskabets opgave at foretage bevogtning. Så ledelsen fordeler pænt arbejdet til det fremmødte mandskab. Disse vil undertiden stille med særlige "forbindelsesofficerer".

Efterhånden som skadestedet er ryddet for tilskadekomne overdrages dette totalt til politiet, der vil forestå efterforskning og tekniske undersøgelser.

Interesserede kan læse meget mere i den 106 siders pjece fra Beredskabsstyrelsen: Indsatstaktiske retningslinier og samarbejdsprincipper. --|EPO| 22. mar 2007 kl. 23:26 (CET)