Diskussion:Testrup Kirke

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Den bevarede klokke har indskriften:

  • Mørket betvinger jeg,
  • nåde bringer jeg,
  • lovsang ringer jeg,
  • bøn betvinger jeg.

Sidste linje er underlig: dels med det "identiske rim" med 1. linje; dels med ideen at betvinge bøn. Jeg vover derfor en konjektur: "bøn bevinger jeg". -- Sebastjan 06. mar. 2006 kl. 10:25 (CET)

Da ingen synes at være uenig, retter jeg (tøvende) den sidste linje. -- Sebastjan 07. mar. 2006 kl. 10:15 (CET)


Jeg fik lyst til at undersøge dét med inskriptionen på klokken nærmere, og jeg har mailet med sognepræsten på stedet. Her er det meste:
På jeres hjemmeside står inskriptionen på kirkeklokken:
Mørket betvinger jeg,
nåde bringer jeg,
lovsang ringer jeg,
bøn betvinger jeg.
Er det korrekt, at der står betvinger også i sidste linie? Umiddelbart ud fra sammenhængen kunne man formode, at der skulle stå bevinger.
Der står en artikel om Testrup Kirke på http://da.wikipedia.org/wiki/Testrup Kirke , og her har man diskuteret denne inskription. Jeg kunne godt tænke mig at få den korrekte udgave med.
Og svaret lyder:
Ja, det lyder meget fornuftigt. Desværre sidder klokken i en niece i kirkemuren, så der er ikke sådan umiddelbar adgang til at aflæse teksten. Jeg vil foreslå, at du skrive eller ringe til graveren og høre, om han en forårsdag vil forsøge at kommer op og læse teksten. Og jeg har en svag mistanke om, at teksten står på latin. Men det ved jeg faktisk ikke.
med venlig hilsen
Hvis der er nogen, der har lyst til at forfølge sagen og få det opklaret - på dansk eller latin - har jeg graverens adresse og telefonnummer. Sig til her på siden, så kan jeg sende en mail med oplysningerne. --Brams 9. mar 2006 kl. 20:20 (CET)