Diskussion:Tetracyklin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Navngivning af tetracykliner[redigér wikikode]

Der hersker lidt tvivl om navngivning af sider om tetracykliner. Det drejer sig om, hvorvidt de skal staves med k eller c på dansk, altså som tetracyklin eller tetracyclin. Dette gælder for samtlige tetracykler: Doxycyklin, tetracyklin, lymecyklin, tigecyklin og oxytetracyklin.

Kemisk Ordbog anvender c, mens Gyldendals Den Store Danske Encyklopædi anvender k. Medicin.dk anvender c for indholdsstoffet/-erne, mens nogle præparatnavne staves med k. Desuden anvender den norske WP c, mens den svenske anvender k.

Nogen inputs? --Capsaicin (diskussion) 28. nov 2012, 12:20 (CET)