Diskussion:Thomas Helmig

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Roskilde Festival Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Roskilde Festival, et forsøg på at koordinere oprettelsen af relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Når den ene kilde lyder "ca. 1.5 mio kr. solgte enheder" og den anden siger 1.2 plus 65.000 synes jeg artiklen skal skrive ca. 1.5 eller tæt på 1.5 og ikke "over 1.5 mio". For troværdighedens skyld. De 1.5 mio. betegnes i kilden som 1.5 mio "stk." - hvor mange heraf er så opsamlingsalbum og er tallet inklusiv singler? Der bør også stå, at der er udgivet 5 opsamlingsalbum ved det høje antal solgte albums/enheder.

Længere nede i teksten står der, at 250.000 eksemplarer er et "uhørt" antal. Det er et meget højt antal i 1994, men ikke et "uhørt" antal i dansk musikliv, som artiklen skriver. Det er en mulighed, det er kilden, der henvises til, der skriver sådan, men der kan Wikipedia-artikler byde ind med lidt mere neutrale (retvisende) beskrivelser af tingene, der omtales i Wikipedia. --Jesper Bøtker Mortensen (diskussion) 2. jun 2015, 21:08 (CEST)

Det er mig de har indsat sætningen "Helmig har solgt mere end en 1,5 millioner albums" med henvisning til JP-artiklen der refererer Sony Music. Når der står albums er det, for mig logisk, at der er tale om albums + opsamlingsalbum, og ikke singler, da der så i stedet ville hedde enheder. De tre opsamlings-udgivelser (minus Den engelske og Danske boks, der er digitale udgivelser, der ikke er blevet markedsført, og derfor næppe har solgt meget) har solgt 230.000 på baggrund af certificeringer.

Der vil altid være usikkerhed omkring "salgstal" (især i Danmark), da disse ofte forveksles med certificeringer (bestilte eksemplarer til butikkerne), og pladeselskaberne gerne anvender den sidste opgørelsesmetode og udlægger disse som det reelle (over-the-counter) salg.--z33k (diskussion) 3. jun 2015, 19:50 (CEST)

Thomas Helmig som producer[rediger kildetekst]

Thomas Helmig har produceret 1 sang for tv-2, det er "Jeg vil ha dig", på albummet fra 1990 "Vi blir alligevel aldrig voksne", hvor han også synger kor sammen med Hanne Boel på nævnte sang. Når man læser artiklen, og ikke kender de nærmere detaljer, får man det indtryk, at Helmig har medvirket som producer på en række sange af tv-2 - et album måske. Det er ikke tilfældet, hvorfor jeg mener, det bør tages væk fra artiklen, at Helmig har produceret for tv-2, eller skrives, han har produceret en sang. --Jesper Bøtker Mortensen (diskussion) 4. jun 2015, 20:30 (CEST)

Thomas Helmig som sangskriver og/eller producer for andre danske kunstnere[rediger kildetekst]

Thomas Helmig har ikke skrevet sange til tv-2. Alle tv-2's sange er skrevet af Steffen Brandt og musikken laver bandet i fællesskab i følge flere artikler i Gaffa, hvor Steffen Brandt fortæller om arbejdet med nye sange. Der står i artiklen "skrevet og produceret sange", det mener jeg bør deles op i, hvem der er skrevet sange til og hvem der er produceret for. --Jesper Bøtker Mortensen (diskussion) 4. jun 2015, 20:38 (CEST)

Hvorfor er Ida Marie Helmig ikke nævnt som Thomas’ datter? Annettep1968 (diskussion) 27. dec. 2022, 22:49 (CET)[svar]