Diskussion:Tjald

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ordet tjald er et selvstændigt ord. Derfor bør det have sin egen ordforklaring. Fks bør her være en forklaring (skriv den gerne) af hvorfor det er kommet til at betyde "Hash" og ikke "tæppe" som det oprindelig betød.
Da ordet har flere betydninger og ikke bare er en afvigende måde at stave hash på, bør der ikke her være nogen omdirigering. Hvis folk vil læse om Hash så er linket bibeholdt så man kan klikke videre til det emne. (Husk at signere)

En måske lidt mere heldig løsning havde været at redigere artiklen hash, så synonymet tjald og dets oprindelse blev nævnt dér. --Zep73 16. jan 2007 kl. 17:10 (CET)
"heldig løsning"? Hvorfor det? Hvis det er ordet "Tjald" man er ude efter, hvorfor skulle man så begynde at lede efter det under et helt andet ord? Artiklen om Hash kan godt gå hen og blive betragtelig længere end hvad den er nu. Folk der er interesseret i ordet Hash er måske ikke nødvendigvis interesseret i ordet "Tjald"s etymologiske betydning. De der er, bør måske også kunne klikke på et link og få ordet "Tjald" forklaret. Grølheim 16. jan 2007 kl. 17:30 (CET)
Wikipedia er en encyklopædi, ikke en ordbog. Etymologiske fakta og andre detaljer om tjald som ord bør placeres i Wiktionary. --Pred (diskussion) 16. jan 2007 kl. 17:33 (CET)
Du ret så langt at informationer om køn, bøjning og ords konkrete betydninger høre hjemme i en ordbog. Det er imidlertid ikke det der er tale om her. Forklarkinger på hvorfor ord og beggreber har ændret betydning er normalt ikke noget man skriver i en ordbog, men i et leksikon. Grølheim 16. jan 2007 kl. 17:48 (CET)
Jeg førte den samme slags diskussioner da jeg startede her, så jeg kan genkende mig selv i dig. Det bedste du kan gøre er at bevise din mening ved at wikificere artiklen. Dette betyder at du skal henvise til off-site kilder, samt andre artikler, og give artiklen mere kød på. En ordbog forklarer et ords betydning. En encyklopædi er ikke en ordbog. --Zep73 16. jan 2007 kl. 18:10 (CET)
Jeg kan kun tilslutte mig Pred: Wikipedia skal have artikler om emner, hvor der gives en beskrivelse af emnet og dets betydning. Beskrivelser og forklaringer omkring enkelte ord hører til ovre på Wiktionary. --|EPO| 16. jan 2007 kl. 18:29 (CET)
Jeg er enig med Zep73. Tjald lugter (ha-ha) langt væk af en redirigering til hash efter min mening, jf. Hvad Wikipedia ikke er. Slaunger 16. jan 2007 kl. 22:34 (CET)
Jeg har redirected artiklen til Hash som der er flertal for. Grølheims tekst er stadig at finde i Tjalds kilde, så kan han jo redigere det ind i Hash, hvis han vil. --Zep73 17. jan 2007 kl. 12:26 (CET)