Diskussion:Trekroner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Her mangler da vist søfortet i København, og muligvis burde Trekroner Forsikring også medtages. Der er vist også noget, der hedder Trekroner Margarine og en færge, der hed/hedder Trekroner. --Heelgrasper 9. jan 2006 kl. 22:13 (CET)

Man bør vel også nævne "Tre Kronor", som i Danmark vel er bedst kendt som navn på det svenske ishockeylandshold. Derimod skal vi næppe interwikie til sv:Tre kronor. --Palnatoke 10. jan 2006 kl. 11:00 (CET)
Jeg har rettet ud fra den formodning at søfortet er det omtalte "areal" i Frelsers Sogn. -- Sebastjan 10. jan. 2006 kl. 11:05 (CET)

Navnets oprindelse[rediger kildetekst]

Trekroner var oprindelig et for sin tid stort krigsskib ... det blev ikke hugget op, men sænket som fundament for Trekroner (ø)

Nu da dette aspekt er blevet inddraget, må man spørge om oprindelsen til Trekroner – som ubestrideligt betyder "3 kroner". Hvorfor tre? Er det de tre skandinaviske landes kongekroner? Hvorfor optræder de i det svenske rigsvåben? Eller har de at gøre med Helligtrekonger? Se også sv:Tre kronor (symbol). Og hvorfra alle de anførte danske stednavne? -- Sebastjan 12. jan. 2006 kl. 11:10 (CET)

Læs så også sv:Sveriges riksvapen#Historia. /JeppeSN 12. jan 2006 kl. 15:08 (CET)
Uden ellers at skulle gøre mig klog på emnet, så indskyder jeg lige en henvisning til artiklerne Margrete 1. og Erik 7. af Pommern, hvor der gengives henholdsvis Margretes sekret og Eriks segl. Jeg synes at have læst lidt om problemstillinen i Aksel E. Christensens bog om Kalmarunionen, men det bliver jeg lige nødt til at kigge efter. --Heelgrasper 12. jan 2006 kl. 22:50 (CET)