Diskussion:Tv-serie

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Tv-serier Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tv-serier, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tv-serie-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

En tv-serie og en føljeton er ikke det samme. En tv-serie er altid afsluttede afsnit, mens en føljeton har et handlingsforløb der strækker sig over mange afsnit. En klassisk føljeton består at afgrænset antal afsnit, mens soapoperaen (der er en affart af føljetonen) kan bestå af et ubegrænset antal afsnit, og ikke har noget fast endemål (men fortsætter så længe folk gider se på den, eller producenten/tv-stationen gider lave den). Det er hvert fald den gængse terminologi på området. Dog er en stor del af den moderne tv-fiktion hybrid-former der kombinerer disse tre kategorier, men jeg vil stadig hævde at der er en klar skelnen mellem serier og føljetoner. --Rasmus 27. maj 2006 kl. 22:48 (CEST)

Nu har jeg forsøgt at rette op på den misvisende beskrivelse, jf. Rasmus' indlæg. Hvad siger du til det nu, Rasmus? Hold dig ikke tilbage med at redigere i artiklen, hvis du har bedre bud. Prøv evt. at se hvad de skriver på andre sprog... --Malou 10. jun 2006 kl. 13:57 (CEST)