Diskussion:U-461

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Ruslands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Rusland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Ruslandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Der er noget galt med artiklen. Sovjetiske ubåde hed ikke noget med "U", det er normalt tyske ubåde man forbinder med "U". Der findes (fandtes) en sovjetisk ubådsklasse benævnt P-461. Disse ubåde havde NATO-navnet "Foxtrot". Der findes/fandtes også en ubådsklasse "Juliett", denne klasse benævnes P-651. En Juliett U-461 lyder derfor ikke særlig sandsynlig.

Det er også temmelig svært at få verificeret oplysningerne i artiklen om fartøjets dimensioner. Tallene passer hverken på P-461 eller P-651. Det er næppe rigtigt, at ubådstypen kun skulle være produceret i et enkelt år.

Det virker som om, at artiklen er skrevet alene med en enkelt kilde, nemlig den tyske hjemmeside, hvortil der henvises på siden. --Pugilist 21. jan 2008, 13:05 (CET)

Ubåen U-461 har ligget ved Kalvebod Brygge. Jeg har været 2 gange ombord. Det var en ubåd af Juliett klassen, skabt af en kvindelig sovjetisk konstruktør. Om den tidligere har heddet P-461 i Sovjetunionen ved jeg ikke, for da den lå ved kalvebod brygge, blev den kaldt U-461, og det samme navn benyttes nu i Peenemünde havn. M.v.h. bamse (Skrev 62.242.115.114 (diskussion • bidrag) 28. apr 2008, 17:15. Husk at signere dine indlæg.)

Ja, men løser vel næppe det fundamentale problem, nemlig, at der tilsyneladende aldrig har været nogen sovjettisk ubåd med navnet U-461, ligesom mål m.v. i artiklen ikke passer nogen steder. Det er temmelig ubestridt, at der har ligget en konkret båd ved Kalvebod Brygge, og at det er den samme, der nu ligger i Peenemünde, men det ville jo være rart, hvis artiklen beskrev andet end det der engang lå ved Kalvebod brygge. --Pugilist 28. apr 2008, 17:34 (CEST)

Hej Pugilist, jeg har søgt på kryds og tværs på internettet. U-461 hedder den alle steder, uanset hvor man søger. Det russiske alfabet er ikke det samme som vi benytter. P betyder måske Projekt. Da ubåden var hemmelig, så var navnet også hemmeligt. Med mindre der skabes kontakt til en fra det gamle sovjetunionen der har bedre viden. Men lad os kalde den U-461 Juliett klassen indtil videre. M.v.h. Babse 30. apr 2008, 14:58 (CEST)

Om den hedder det ene eller andet er jeg ligelad med. Da den lå ved Kavlebod Brygge hed den U-461. Jeg har været nede i ubåden da den lå ved Kalvebod Brygge midt i 1990erene. Den skulle nu ligge ved Peenemünde. Med venlig hilsen Bjørnen 7. apr 2010, 17:13 (CEST)

Den sovjettiske ubåd der lå ved Kalvebod Brygge var af Juliett klassen og hed U-461. Det er rigtigt at sovjettiske ubåde normalt ikke hed U-xxx. Jeg har været ombord et par gange. Men under den kolde krig var det sikkerhedsmæssigt fornuftigt med flere navne. M.v.h. Bjørnen 10. sep 2010, 14:00‎ (CEST)

Jeg har også været nede i ubåden da den lå ved Kalvebod, og nu er flyttet til Peenemünde. U-461 som den kaldes her i vesten, hed måske K-24 før i tiden. Det er rigtigt, at i kaptajnens kahyt var der en ventil der kunne udlede kulilte, jeg har selv set den. Det var måske den bedste måde at dø på, når det skulle være. Aksel Ludvigsen 23. jan 2013, 15:51‎ (CET)