Diskussion:Udenjordisk liv

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg finder denne side meget problematisk. Overordnet logisk må man sige, at livet på Jorden er et klart indicium for, at der må være liv masser af steder i verden (= universet = kosmos). Og jo mere vi lærer om livets opståen på Jorden, desto mere er det tydeligt, at der må kunne opstå liv asser af andre steder. At tro, at livet på Jorden er enestående, er en meget modig hypotese – eller for at sige det på en anden måde: det er meget, meget, meget usandsynligt, at der kun er liv ét sted i universet. Hvis du ser p den diskussion der er for tiden om muligheden for liv på Mars, så er det tydeligt, at det nærmest står lige. Man får ryddet flere og flere forhindringer af vejen, som man tidligere troede udelukkede liv på Mars. Og så bør Drakes ligning naturligvis nævnes direkte. Drake selv mente, at der måtte være omkring 10 000 civilisationer i Mælkevejen, som ville være i stand til at gennemføre SETI-projektet. Det er rigtignok ikke mange, så chancen for at få kontakt med bare én af dem er meget, meget ringe. Men jeg ville altså nævne Drake.

Problematisk[redigér wikikode]

Jeg finder artiklen stærkt problematisk

fx

Findes der liv på andre planeter? Ja.

Man må forvendte at der er liv alle steder hvor der er flydende vand. 
Hvor der tidligere har været flydende vand på overfladen, så vil der 
nok stadigt være liv i undergrunden. Såleds må man forvendte at der 
er liv under isen på Mars.

Det er noget af en påstand der ikke citere direkte kilder. Som jeg ser det er det dem normale påstand at hvor der er flydene vand rigtige temprature og formentlig flere forhold der gør sig gældende. Derudover der der jo ingen beviser på liv uden for jorden så det hele er en hypotese som endnu ikke er empirisk efterprøvet.--Jan Friberg 14. jun 2007, 09:10 (CEST)

Jeg synes godt nok også den her artikel er ude på meget, meget dybt vand. Der bliver draget nogle helt vilde konklusioner, uden kilder og næsten uden noget ordentlig forklaring. Jeg vil se om jeg kan gøre noget ved det, for i sin nuværende stand er artiklen helt utilstedelig for wikipedia. Sakkura 5. okt 2007, 00:58 (CEST)

Eksobiologi[redigér wikikode]

Jeg vil foreslå at indholdet i denne artikel flyttes til artiklen Eksobiologi Drlectin 4. maj 2011, 22:57 (CEST)