Diskussion:Udrensning

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Omdir. Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Omdirigering på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

I Stalins regeringstid skete der også lignende ting. Stalin dræbte ikke racer eller andre folkegrupper, men han slog næsten hele oppositionen i Rusland ihjel, hvilket også vakte megen harme under 1. Verdenkrigs, mellemkrigstiden og 2. Verdenskrig.

Hvordan kunne de vække harme under 1. verdenskrig? For det første tilbragte Stalin det meste af 1. Verdenskrig i fangelejr i Sibirien, for det andet blev han først generalsekretær i kommunistpartiet i 1922 og for det tredje begyndte den politiske udrensning først i 1934. Det er også noget uklart, hvor dette vakte megen harme. I Sovjetunionen? I USA? I Europa?

I øvrigt forekommer det mig, at udrensning har en noget bredere betydning end i artiklen her, omend etnisk og politisk udrensning er relativt hyppige udtryk. --Heelgrasper 10. jun 2006 kl. 18:42 (CEST)