Diskussion:Underrubrik

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Sammenskrivning[rediger kildetekst]

WP indeholder mange korte sider med ordforklaringer. Oversigter over sådanne ordforklaringer kan f.eks. findes under den relevante kategori. Hvis underrubrik og mellemrubrik blev sammenskrevet ville de ikke nemt kunne findes under en kategori, specielt ikke når de ikke deler startbogstav. Jeg savner argumentet for at skrive dem sammen. -- SejHing (diskussion) 7. apr 2015, 16:21 (CEST)

Nyt forslag[rediger kildetekst]

Det nye forslag går på at både underrubrik og mellemrubrik sammenskrives til rubrik. Til kommentaren ovenfor, fra Bruger:SejHing, må jeg sige at de små niche-udtryk "underrubrik" og "mellemrubrik" sikkert ikke kan gå for at være et notabelt artikel-emne. Jeg forstår "rubrik" er et fagudtryk og en terminologi, endog med rigtig gamle, faktisk antikke rødder, og hvorvidt underrubrik og mellemrubrik på en eller anden måde kan løsrive sig fra dette notabilitets-monopol, som den sprogligt morfologiske/semantiske relation til rubrik, ér, kommer sikkert an på skribenten. Med andre ord, når nu sammenskrivningen af de tre korte artikelskitser er sammenskrevet, så er der ikke derfor nogen censur på færde, der forhindrer "Underrubrik" eller andre niche-udtryk, kan redigeres ud til en fuld artikel-tekst.

Den tætte sprogligt-morfologiske relation til "relation" synes jeg egentlig taler for at slette siderne - det er med andre ord unødvendigt at have underrubrik og mellemrubrik som omdirigeringssider - og dermed opslagsord. Sechinsic (diskussion) 11. jun 2016, 14:15 (CEST)

Jeg synes egentlig også godt at vi kunne sammenskrive underrubrik og mellemrubrik med rubrik for at skabe større overblik ligesom man har gjort i den svenske sv:Tidningsrubrik. Vi burde vel også ændre interwiki for rubrik til Q1313396. Rød skrift bliver ikke omtalt i Rubrik, så den nuværende interwiki er vist ikke den rette. Det er rigtigt at mellemrubrik og underrubrik vil forsvinde fra kategorierne, men de kan jo stadig findes vha søgefeltet, hvilket vel er den mest almindelige måde at søge på. Jeg synes ikke vi behøver at slette underrubrik og mellemrubrik helt, det vil sige de må gerne eksistere som omdirigeringer til rubrik. Vi skal for øvrigt huske at tilrette {{Typografiske udtryk og tegn}} ved en sammenskrivning.--Weblars (diskussion) 3. jul 2016, 10:10 (CEST)