Diskussion:Unified Process

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Det overbliksafsnit er jeg meget uenig i. I de udgaver af UP, jeg kender til, er inception, elaboration, construction og transition projektets overordnede faser. Disse faser er igen opdelt i et (variabelt) antal iterationer, som hver for sig har elementer af forretningsmodellering, krav, analyse, design, programmering, test samt en række andre tværgående discipliner. Disse betegnes normalt som workflows. Man ser masser af steder en figur (f.eks. i Avison & Fitzgerald: Informations Systems Development (jeg har lige fået den nye 2006-udgave, 4. ed.), hvor faserne er vist på den vandrette tidsakse opdelt i iterationer samt på en lodret akse en række linier for workflows. På den figur kan man se, at vægten af de fleste workflows skifter hen over tid (og faser), så f.eks. forretningsmodellering og krav har deres naturlige tyngde i starten (inception og elaboration), mens programmering og test fylder mest i slutningen af forløbet. Figuren viser endvidere, at selv om tyngden skifter, så vil der for alle workflows' vedkommende indgå et større eller mindre element i alle de fire hovedfaser. Arne 1. maj 2006 kl. 12:59 (CEST)

Du mener altså at man ikke går fra inception til elaboration før man har kørt flere iterationer i inception? Min opfattelse stammer fra Applying UML and patterns af Craig Larman. Lennart Larsen 1. maj 2006 kl. 13:05 (CEST)
Jo, det kan man sådan set godt, men jeg synes heller ikke, det er det du skriver. Du skriver, at 'hver iteration består af fire faser: forberedelse, etablering, konstruktion og overdragelse'. Jeg mener, at de fire faser, som du her har oversat, hver består af én eller flere iterationer, og det er noget ganske andet. Jeg er helt med på, at inception/forberedelse oftest kun består af én (allerhøjst 2-3) iterationer. Fasen med flest iterationer er uden tvivl construction. Jeg synes, at du har beskrevet det rigtig nok længere nede i teksten, men i det nye oversigt-afsnit har du fået vendt det på hovedet. Jeg mener også, der er belæg for min opfattelse hos Larman - i min 3. ed. er det figurerne 2.6 og 2.7, jeg taler om (2.3 og 2.4 i 2. ed.). Arne 1. maj 2006 kl. 14:06 (CEST)
Ja jeg har fået vendt det på hovedet. Jeg vil prøve at omformulere det. Lennart Larsen 1. maj 2006 kl. 14:15 (CEST)