Diskussion:Vajsenhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Københavns historie Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Københavns historie, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Københavns historie-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg mener ikke at artiklerne skal skrives sammen. Jeg synes at emnet kræver to artikler: En artikel om vajsenhus som begreb i al almindelighed og en om det københavnske vajsenhus, som jo stadig eksisterer og har spillet en væsentlig rolle i det danske åndsliv og religiøse liv. Muligvis kan man omdøbe artiklen om Vajsenhuset i København til Vajsenhuset (København) eller lignende, men grundliggende synes jeg at artikelnavnene som de er nu (dvs en om vajsenhus og en om Vajsenhuset) er gode nok.--Saddhiyama 11. jun 2008, 17:30 (CEST)

Der står kun linje om vajsenhus som begreb i denne artikel - resten af den handler om Vajsenhuset og hører primært hjemme i den artikel - hvor det stort set står i forvejen. Uden stoffet om Vajsenhuset er der ikke meget tilbage af denne artikel. Brams 12. jun 2008, 20:42 (CEST)
Måske kunne det være en mulighed at slette alt det i vajsenhus som berører Vajsenhuset, og så lade den halvanden linje der resterer i denne stå som en stub? Jeg skal ikke kunne love at jeg vil skrive mere på vajsenhus artiklen, for sandt at sige så ved jeg kun noget om de københavnske institutioner historisk set, men det kan ikke udelukkes at andre vil gøre det. --Saddhiyama 14. jun 2008, 17:06 (CEST)
Det synes jeg er en udmærket løsning - og gerne med en henvisende sætning som f.eks.: I København findes Vajsenhuset i Nørre Farimagsgade. Brams 15. jun 2008, 00:41 (CEST)