Diskussion:Valentinsdag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kalender-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Almanak, et forsøg på at koordinere oprettelsen af almanakrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Fjernet eller redigeret følgende tekst fra artilen, da det ikke er i overenstemmelse med konsensus omkring denne helligdag og samtidigt ikke er understøttet af henvisninger e.lign.:

Valentinsdag nedstammer (ikke alle forskere er enige om alle aspekter omkring historien) fra den romerske højtid Lupercalia. Festivallen Lupercalia blev afholdt den 15. februar, til ære for en af de romerske guder, Lupercus, da de romerske borgere ønskede dennes hjælp til at holde ulve væk fra nærliggende skove. Én af skikkene ved denne fest var, at navnene på romerske piger blev skrevet på små stykker papir og anbragt i kar. Herefter trak hver ung mand et stykke papir. Den pige, hvis navn stod på sedlen, skulle da være den unge mands kæreste i det følgende år.

-og-

Helligdagen skiftede senere navn til Valentinsdag, opkaldt efter den romerske præst Valentin, i den tidlige fase af kristendommen i Rom.

-og-

I takt med at Rom blev en kristen bystat flyttede de Lupercalia til den 14. februar og om-døbte den til ære for Sankt Valentin.

--Ktp72 8. jan 2007 kl. 08:29 (CET)