Diskussion:Vejtromle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Bugsering af tromler[redigér wikikode]

hej. på min mands arbejdsplads, diskuteres om man må trække en vejtromle fra et sted til et andet, efter en traktor, der er trekant og blink på. nogle mener at det må man ikke. men de har gjort det i mange år, er sågar blevet stoppet af politi, som ikke sagde noget til det. er der nogle der ved noget om det?? tak.mvh lianesen

Jeg kan ikke forestille mig at den må trækkes uden der er en fører på, medmindre den ene ende er løftet ligesom når man bugserer biler væk. Da min far var jord- og betonarbejder havde de en påhængsvogn der passede til at transportere den lille vejtromle. De brugte så den store til at trække med. Dette blev dog så vidt jeg husker stoppet efter en livsfarlig tur ned ad en stor bakke, hvor bremserne blev overophedet, og "toget" nåede over 50 km/t. Ved bugsering hvor tromlen selv triller må der naturligvis ikke køres mere end de 15 km/t tromlen er godkendt til jf lovgivningen. På grund af tromlens vægt vil jeg håbe der bruges trækstang i stedet for reb/wire. Der skal naturligvis være traktortrekant bagpå, uanset om tromlen kører selv eller bliver trukket. G®iffen 17. aug 2007, 19:57 (CEST)

Hvor har I det der med 15km/t fra? --Good judgment comes from experience, experience comes from bad judgment. 16. mar 2010, 10:29 (CET)