Diskussion:Velfærdsmodel

  Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
  The Anti-Slavery Society Convention, 1840 by Benjamin Robert Haydon.jpg Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Politik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af politikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
  B Denne artikel er blevet vurderet til Klasse B på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

  Anvendt litteratur[rediger kildetekst]

  Emnet ligger på grænsen af mit vidensområde, men jeg savner en angivelse af, hvilken litteratur artiklen er bygget på (og selvfølgelig mangler der også en del indhold). Så vidt jeg kan se adskiller terminilogien sig en smule fra Gøsta Esping-Andersen: The Three Worlds of Welfare Capitalism fra 1990, hvor han opererer med en residual (liberal) model (USA), en korporativ (konservativ) model (Tyskland) og en universiel (socialdemokratisk) model (Skandinavien). --Heelgrasper 15. jun 2006 kl. 23:51 (CEST)

  Velfærdsmodel vs. velfærdsstat[rediger kildetekst]

  Vi har også en artikel om velfærdsmodel, hvorfor det nok bør overvejes, om vi skal have begge artikler, da de vist uanset hvad vil komme til at handle om det samme. Begge artikler lider under, at der ingen kildeangivelser er, og artiklen her tillige under manglende tilpasning til stilmanualen, manglende opdeling i afsnit og en letter uencyklopædisk stil (fx "jeg herunder vil redegøre for"). --Heelgrasper 20. nov 2006 kl. 23:30 (CET)

  Der er vel forskelle, men du har ret i at man kunne samle dem indtil der er "kød nok" til en opdeling. Som et bud fra hoften (?) ville jeg skelne mellem velfærdsstat og velfærdssamfund, muligvis er disse begge velfærdsmodeller? --Martin Manscher 21. nov 2006 kl. 08:17 (CET)
  Jeg har nu samlet (her) --Martin Manscher 21. nov 2006 kl. 08:24 (CET)
  Jeg er enig i, at vi skal holde dem hver for sig indtil der er kød nok på hver artikel. Men jeg vil dog lige påpege, at Velfærdsstat og Velfærdsmodel ikke er det samme. Jeg pønser lidt på måske at lave artiklen om velfærdsstatens opståen i Danmark, engang ude i fremtiden. --Øltingen 11. dec 2007, 02:25 (CET)