Diskussion:Vestamager (Tårnby Kommune)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Kilde savnes[rediger kildetekst]

Jeg tillader mig at tvivle på at Vestamager kan defineres som en bydel i Tårnby Kommune. Fremkom blot med en kilde, hvor Tårnby Kommune kalder det en bydel og jeg trækker min tvivl. Alternativt vil jeg omskrive til den mere uformelle betegnelse nabolag. --Patchfinder 19. jan 2011, 18:15 (CET)

Svar til Patchfinder d. 19/1 2011. Jeg henviser her til hjemmesiden for Filial Vestamager under Tårnby Kommunebiblioteker.

http://www.taarnbybib.dk/forside/om_bibliotekerne/filial_vestamager
Jakf 19. jan 2011, 18:21 (CET)

Jeg anerkender at Vestamager benyttes som områdebetegnelse, men jeg savner en kilde på, at man også kan kalde det en bydel. Det ser jeg ikke her, derfor efterspørger jeg officielle plandokumenter fra Tårnby Kommune som kilde. --Patchfinder 19. jan 2011, 18:32 (CET)
Du skriver "derfor efterspørger jeg officielle plandokumenter fra Tårnby Kommune som kilde". Jeg må igen henvise til den skrevne tekst i artiklen, hvori det fremgår at navnet på bydelen er uofficielt. Såfremt at wikipedia ikke kan godkende Vestamager som en uofficiel bydel i Tårnby Kommune må jeg henvise til at området Kastrup, som ligeledes omtales som bydel på wikipedia fratages denne titel da den i så fald vil falde under samme kategori som Vestamager. Jakf 19. jan 2011, 18:48 (CET)
Kastrup kan ikke helt sammenlignes med Vestamager, da Kastrup også er en betegnelse for et sogn. Gamle sogne bliver ofte uofficielle bydele. Bemærk at artiklens indhold er ok, det er altså udelukkende et spørgsmål om man kan benytte betegnelsen uofficiel bydel. --Patchfinder 19. jan 2011, 19:09 (CET)
Jeg forstår bare ikke hvordan du kan kræve officielle kilder til noget som netop bliver omtalt uofficiel. Det giver i min bog absolut ingen mening. Derudover må jeg også henvise til Skelgårds Sogn som dækker præcis det område som er beskrevet som Vestamager i den omtalte artikel. Skelgård er et navn som dækker visse institutioner på Vestamager såsom netop sognet, kirke, div. sportshaller, en folkeskole mm. Skelgård kunne i realiteten også være brugt som områdenavn istedet for "Vestamager", men blandt befolkningen er det ikke tilfældet. Så den med at der skulle være forskel fordi Kastrup er et sogn og Vestamager ikke er, holder ikke vand. Jeg forstår at det udelukkende drejer sig om betegnelsen "uofficiel bydel", og du må også gerne ændre denne titel til noget som du finder mere passende. Det er en lille ting, og det er ikke fordi vi skal have en stor diskussion om en sådan bagatel. --Jakf 19. jan 2011, 19:36 (CET)
Jeg faldt lige over Den Store Danskes artikel om Tårnby Kommune hvor det klart fremgår hvorledes kommunen er opdelt i de 3 byområder Tårnby, Kastrup og Vestamager http://www.denstoredanske.dk/Danmarks_geografi_og_historie/Danmarks_geografi/Danmarks_kommuner/T%C3%A5rnby_Kommune --Jakf 19. jan 2011, 19:55 (CET)

Jeg har nu lavet de rettelser, som jeg havde forestillet mig. Nu siger artiklen ikke mere, end at det med sikkerhed er rigtigt. --Patchfinder 19. jan 2011, 20:01 (CET)