Diskussion:Vestvolden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Københavns historie Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Københavns historie, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Københavns historie-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Hvorfor ha denne artikel under "vestvolden" på alle kort jag set står også "Vestenceinten" - bygget på order af JBS Estrup og klar i 1902 - ikke 1892. Den var håbløst umodern reden før den blev bygged og heller ikke populær hos militæret, fordi den skulle vare Danmarks eneste forsvar. Kun København sku forsvares ! Undskuld dårligt staved dansk, jeg er fra Landskrona , Skåne (Østdanmark ikke Sverige) /J.Eriksson

Vel fordi anlægget i daglig tale benævnes "Vestvolden". Jeg har aldrig hørt anlægget betegnet "Vestenceinten" uanset, at dette navn er (var?) mere officielt. --Pugilist 7. jan 2010, 08:25 (CET)
Vestenceinten var en reden fra begyndelsen foralddred besfæstningsverk der kan synes som en lidt halvcirkelformed lille å, det stadig er med på alle kort over Københavns storbyområde g4n går fra Kæge bugt ved Avedøre op mod Utterslev hvor den hastigt drejer og sidden er slut. Nord om Utterslev findes ogsrå rester men de syns ikke på kort. Det navn konseljpræsidet JBS Estrup (Højre, nuv Konservative) Kongen og militæren brugte og var Vestenceinten. I folketingsvalget 1884 fikk højre kun 19 af 102 mandater, men han afgick ikke. Finansloven fikk han gennem via det gamle landstinget og kongen under 8-9 år. Forholdvis meget af pengerne brugtes til Vestenceinten, der det byggedes på også efter Estrup (der afgikk efter en forlig jeg ikke er helt indsatt i, i midten af 1890'erne ), til 1902. Og 1920 blev den afmilitæriseret igen. Den hade ingen stor betydning for byggerierne af brokvaterene og Frederiksberg. Men de officielle navn under byggetiden og nær den var i brug var "Vestenceinten". Jeg har aldrig talet med nogen om sagen, kun læst i en dansk historiebog af Peter Ilsøe og en til jeg lige nu ikke husker navnet på. "Nordens Historie 2 - 1864 til 1964", Gyldendals boghandel, Nordisk Forlag A/S (savner ISBN-nummer). Vestvolden minder mig om Hitlers linie mod Frankrig lige før anden verdenskrig. Men hvis den numere er almendeligt bekent som "Vestvolden", så må jeg selvfølgelig acceptere det. Awayanoder 15. jan 2010, 12:29 (CET)