Diskussion:Vor Frue Kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Artiklen bør dels tilpasses det "nye" format for flertydige artikler, dels bruge samme navne på de artikler, der henvises til, som i sogneartiklerne. --Heelgrasper 19. jan 2006 kl. 03:54 (CET)

Jeg tror vi er kløjst i det ligesom så mange andre. Der er ingen gammel kirke i landsbyen Vor Frue - kun een kirke,der hedder Ny Vor Frue Kirke, i modsætning til den anden Vor Frue Kirke i Roskilde. Ikke engang kirkeministeriet har helt styr på det ifgl. personalet ved kirken. Jeg retter i artiklen.--Jørgen 19. jan 2006 kl. 04:30 (CET)

Det ovennævnte problem er stadig til stede. Jeg burde selvfølgelig rette det i stedet for at brokke mig, men jeg finder det fx lidt svært umiddelbart at gennemskue, om fx Vor Frue Kirke (Ullerslev Kommune) allerede er på listen med et andet navn. --Heelgrasper 25. feb 2006 kl. 18:53 (CET)

Det er to forskellig kirker - Flødstrup Sogn ligger nordvest for Nyborg, og det er korrekt at der en Vor Frue i Svendborg . -- Nico 25. feb 2006 kl. 19:32 (CET)
Der er faktisk hele tre: en i Svendborg Kommune, og to i den nye Nyborg Kommune. Heraf er den ene selve købstadskirken i Nyborg, og den anden er sognekirken i Flødstrup Sogn (tidl. Ullerslev Kommune). Jeg har opdateret listen. Valentin 28. okt 2007, 01:00 (CEST)

[redigér wikikode]

Kirkenavne, der kan være flertydige, bør efter min mening tilføjes bynavn i parentes, dvs. ikke kommunenavn i parentes og der er mange historisk begrundede og intuitive argumenter, således er Kommunalreformen (2007) kirkerne fuldstændigt uvedkommende.

Desuden er et navn som Gammel Vor Frue Kirke, måske nok unikt i Wikipedia-sammenhæng, men for overskuelighedens skyld, når man laver links og 'har mange bolde i luften', vil det være en fordel at tilføje '(Roskilde)', da kirken ligger i Roskilde. Det samme gælder masser af andre lokaliteter, hvor nærhedsprincippet bør gælde.

Navne på mange artikler bør derfor tages op til revision.

--Ribe 30. dec 2011, 01:27 (CET)