Diskussion:Vrejlev Kloster

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Landbrug Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Landbrug, et forsøg på at koordinere oprettelsen af landbrugsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Herregårde Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Herregårde, et forsøg på at koordinere oprettelsen af herregårdsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Vrejlev kloster eller Vrejlev Kloster?[rediger kildetekst]

Jeg kan ikke finde det endegyldige holdepunkt for holdningen, men jeg mener, at der er tale om et egennavn med to dele, som begge bør skrives med stort begyndelsesbogstav. På sproget.dk kan man finde et spørgsmål om Århus Amt/amt, og her er svaret, at det altid bør være Århus Amt. Hvis der ikke er indvendinger, vil jeg flytte nærværende artikel (samt yderligere et par klostre mm.). --Arne (Amjaabc) 3. feb 2008, 21:19 (CET)

Holdepunktet må være i retskrivningsvejledningens § 12 et sted, fx nr. 7 (om institutioner og firmaer, bl.a. Vejle Amt, Hyltebjerg Sogn og Hammerum Dørfabrik) eller nr. 8 (om bygninger, bl.a. Christiansborg Slot og Tilst Kirke). Jeg er enig i, at det bør skrives med stort.--C960657 3. feb 2008, 23:04 (CET)
Jeg kom jo også til at se, at der var tilsvarende problemer med sogne-, kommune- og kirkenavne i artiklen. Dem har jeg rettet. Jeg flytter hermed - du gav mig lige den henvisning, jeg ikke lige fandt. --Arne (Amjaabc) 3. feb 2008, 23:24 (CET)