Diskussion:Ziggurat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Desværre blev den bombet under Golfkrigen på grund af en misforståelse, der efterlod et stort krater i midten af zigguraten.

Hvilken Golfkrig? Der er vist et par at vælge imellem.

Jeg ved forøvrigt ikke, om babelstårn-billedet er helt passende her. Så vidt jeg ved kan det umuligt være malet med en ziggurat som forbillede, så uanset hvilken forbindelse, der skulle være mellem en ziggurat og babelstårnet, forestiller billedet ikke en ziggurat.--Heelgrasper 1. jun 2005 kl. 23:07 (CEST)

Den første med Bush Senior. Der linkes til den fra en skabelon, men artiklen er vist endnu tom :-)

Jeg giver dig ret i, at billedet af Breuhel er misvisende. Jeg har sat Zigguraten i Ur ind i stedet. Forbindelsen mellem en ziggurat og babelstårnet er fra Bibelens beskrivelse, som Bruehel frit fantaserer på baggrund af i sit billede uden nogen sinde at have set en ziggurat.Jakob Flygare 2. jun 2005 kl. 00:02 (CEST)


bibelen snakker om at babylonierne byggede tårnet for at hæve sig selv over andre mennesker, måske mere præcist at komme på siden af Gud. Ikke at tilbede en anden gud, JHVHs vrede falder ikke fordi mennesket tilbeder en anden Gud, men fordi mennesket forsøger at komme op på siden af ham. SÅ din forklaring at Tårnet i babylon var en ziggurat, går ikke i overensstemmelse med bibelens forklaring, hvor historien stammer fra? Marcus (skrev 90.184.27.199 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)