Diskussion:Zions Vises Protokoller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg gendannede artiklen efter ændringer fra IP 83.73.243.236, da artiklen efter ændringen fik en tendens i retning af, at det er omstridt, om der er tale om en forfalskning. Bl.a. den veldokumenterede engelske artikel viser efter min bedste mening, at det kun kan kaldes omstridt i samme grad som Holocaust er omstridt. Medvirkende til min beslutning om at gendanne var også, at der ikke fulgte en eneste kildeangivelse med ændringen eller for den sags skyld en beskrivelse af ændringen. Jeg vil selvfølgelig ikke modsætte mig en udvidelse af artiklen, hvor der kan blive plads til flere nuancer, men det var ikke tilfældet her. --Heelgrasper 27. feb 2007 kl. 03:29 (CET)

Det er forkertr at beskylde Nikolaj for at bruge protokollerne til at lægge jøderne for had! Han afviste dem og forlangte alle kopier brændt - se hellig blod hellig gral afsnittet om Sions Protokoller! (Indsat i artiklen af Bruger:Fiat, 16. aug 2008, 13:45). --Sir48 (Thyge) 16. aug 2008, 13:57 (CEST)

Jeg gendannede i dag efter ændringer fra Bruger:Abdul Hamid af samme grunde som ovenfør anført ved en tidligere gendannelse. --Heelgrasper 26. aug 2008, 00:18 (CEST)

Fejlagtig brug af adversativ konjunktion[redigér wikikode]

I sentensen:

Det Lutherske Verdensforbund tog under generalforsamlingen i Budapest i 1984 bestemt afstand fra Luthers udtalelser om jøder; men skriftet bliver stadigvæk genoptrykt ikke mindst i nynazistiske kredse.

bruges både semikolon ukorrekt, men samtidigt er navnlig brugen af konjunktionen "men" misvisende. "men" referer en adversion, en modstilling. Der er dog ingen nødvendig modstilling i, at Det lutherske Verdensforbund modsat nynazistiske kredse ikke optrykker skriftet. Dette forbund og disse kredse kan ikke forventes at have noget med hinanden at skaffe. "men" bør udskiftes med et punktum og følges af en ny helsætning. (skrev 93.163.238.13 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)