Djupfjorden (Sortland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Djupfjorden i Sortland)
For alternative betydninger, se Djupfjorden. (Se også artikler, som begynder med Djupfjorden)
Djupfjorden
Djupfjorden, august 2006
Djupfjorden, august 2006
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Sortland
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Hinnøya
Type Fjord
Maks. længde 3 km
Oversigtskort

Djupfjorden er en fjord på vestsiden af Hinnøya i Sortland kommune i Nordland fylke i Norge. Den har indløb fra Sortlandssundet mellem Moldvikneset i syd og Børsneset i nord, og og går omkring tre kilometer mod sydøst ind til Djupfjordbotn.[1] Riksvej 822 krydser Djupfjorden på Djupfjordstraumen bro. Broen blev åbnet i 1983. Før broen og vejen fra Sigerfjord blev bygget, gik der færge mellem Djupfjorden og Sortland.

Inderst i Djupfjorden ligger vandkraftværket Djupfjord I, som får vand i rør og tunnel fra søer længere oppe. I dag går en arbejdsvej fra riksvejen til kraftstationen i fjordbunden. På nordøstsiden af fjorden ligger Strielva kraftverk.

Ved Djupfjorden findes et område med fyrreskov, noget der på Hinnøya ellers kun findes i Forfjorddalen og Roksøydalen, lenger mod nord.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Djupfjorden Arkiveret 10. januar 2016 hos Wayback Machine på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi