Drenderup Skov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Drenderup Skov er en offentlig skov, ejet af Naturstyrelsen, ved Drenderup (udenfor Ødis) i Kolding Kommune på ca. 46 hektar (el. 110 hektar?). Drenderup Skov er en 400 år gammel statsskov der er omkranset af et jorddige. Skoven hørte oprindeligt under hovedgården Drenderupgård, men blev solgt til Kronen i 1584 godsejer Christoffer Johansen Lindenov (1520 -1585)- og har siden tilhørt staten.

Rekreativ[redigér | redigér wikikode]

Skoven indeholder en række afmærkede vandrestier og ridestier [1][2]

Andet[redigér | redigér wikikode]

Drenderup Skov er en løvskov på frugtbar moræne med, eg, bøg, ask og ær. Herunder en del ergamle egebevoksninger. Der er enkelte mindre afdelinger med nåletræ. Skoven er gennemskåret af maser af dybe grøfter, da skoven ligger på fugtigt terræn. Der er funder og udgravet flere jernalder grave i skoven, bl.a. Rævebakken i skovens nordøstlig del. [3][4] a

Naturskolen[redigér | redigér wikikode]

Skoven tidligere skovløberbolig, Drenderuphus, har siden 2007 været en Naturskole under Kolding Kommunes skoleforvaltning [5]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°24′52.89″N 9°21′33.7″Ø / 55.4146917°N 9.359361°Ø / 55.4146917; 9.359361

Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.