E-handelsværktøj
Et e-handelsværktøj hjælper e-handelsvirksomheder(eksempelvis webshops) med at udføre opgaver på bestemte måder. Ofte opbygget fra bunden som enten en SaaS (Software as a Service), PaaS (Platform as a Service) eller IaaS (Infrastructure as a Service) - Med hver deres fordele, alt efter de tiltænkte formål og funktioner.
E-handelsværktøjer bruges oftest til at optimere digitale virksomheders virke. Ofte er grundstenen i en e-handelsvirksomhed den data (information) de råder over. Data i form af produkt-data, kunde-data, eller lignende. Som e-handelsvirksomhed har man behov for at kunne overføre eller anvende denne slags data til enten salg, marketing eller andet. Det er ofte her et e-handelsværktøj bliver brugt. Nogle værktøjer specialiserer sig i at overskue og strukturere produkt data, eksempelvis en PIM (Product Management System). Det betyder at der i denne slags e-handelsværktøj er fokus på at man hurtigere kan oprette nye produkter (til formål at sælge i en webshop) eller at kunne dele produkt-data imellem forskellige programmer/software. Alternativet kan være at man manuelt skal copy/paste sin data fra ét sted til et andet, eksempler på produktdata: dimensioner, vægt, farve, og andre egenskaber/attributter, der både skal optræde på en kvittering, på produktsiden (på webshoppen), i kataloger, salgsmateriale mm.
Produkt-data
[redigér | rediger kildetekst]Produkt-data bruges eksempelvis til:
- Salgskataloger
- Marketingmateriale
- Annoncer på google/bing/facebook
- Webshops
- Og meget mere.
For at fortsætte eksemplet om produkt information, så kan et E-handelsværktøj tilbyde at kunne flytte information (data) til og fra de forskellige kontekster listet ovenfor. Alternativet kan være at man manuelt skal indsætte denne information. Dette kan være tidskrævende.
Andre eksempler
[redigér | rediger kildetekst]Andre eksempler hvor E-handelsværktøjer kan hjælpe med at automatisere arbejdsgange indenfor er: