Netbutik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Webshop)
Spring til navigation Spring til søgning

En netbutik (webshop) er en butik, der er tilgængelig via en webside. Kunderne skal bestille varer online.

I en netbutik kan man normalt finde de samme oplysninger om produkt og service, som i en fysisk butik, den eneste forskel er at man ikke har mulighed for at røre ved produktet fysisk. En netbutik kan anvendes både imellem virksomheder (B2B) og imellem virksomheder og forbruger (B2C). Betaling i netbutikker kan ske ved fakturering, men på B2C-markedet sker betaling typisk med kreditkort gennem en betalingsgateway.

Software til netbutik[redigér | redigér wikikode]

Der findes i dag flere forskellige måder, hvorpå en virksomhed kan oprette en netbutik.

  • Leje af færdig løsning: Dette er også ofte kaldet et hosted webshop solution. Virksomheden køber sig ind i en allerede eksisterende og gennemtestet webshopsapplikation, der hurtigt kan tilpasses og implementeres. Her skal man ikke selv bruge tid på opdatering og udvikling, det klarer webshop leverandøren for dig. Disse løsninger kan koste et fast månedligt beløb eller også være gratis at bruge.
  • Brug af standard software: Virksomheden kan vælge at bruge standard webshopsoftware, hvor man selv hoster systemet og selv står for oprettelse, betalingsgateway, vedligeholdelse osv. Denne løsning giver større fleksibilitet, men kræver større ekspertise.
  • Udvikling af egen netbutik: Hvis virksomheden har specielle krav eller blot ønsker sig sit helt eget, kan den få et webbureau til at udvikle en webshop helt fra bunden. Denne løsning er som regel yderst bekostelig.

Se også[redigér | redigér wikikode]