Einstürzende Neubauten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Einstürzende Neubauten
Neubauten.jpg
Einstürzende Neubauten i koncert i Porto, 2008
Information
Oprindelse Berlin, Tyskland
Genre
Aktive år 1981 -
Pladeselskab Zickzack Records Rediger på Wikidata
Medlemmer Blixa Bargeld
Mark Chung
F.M. Einheit
Alexander Hacke
N.U. Unruh
Eksterne henvisninger
neubauten.org/
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

De tyske maskinstormere fra Einstürzende Neubauten startede deres karriere som vrede og utilpassede punkere, der bl.a. var ved at smadre Ungdomshuset i København i de tidligere 80'ere. Siden hen har gruppen udviklet deres industrielle musik i en mere moden retning, så den i dag nærmest fremstår som skøn og melodiøs.

Einstürzende Neubauten startede nedrivningen af den officielle kunstverden i 1980, hvor de to performere Blixa Bargeld og N.U. Unruh gik sammen og lavede forskellige happenings rundt omkring i Berlin. Første gang man hørte noget musikalsk fra Einstürzende Neubauten var i 1981, hvor EP'en Schwarz udkom og for første gang præsenterede gruppens larmende avantgarde-rock.

Efter nogle medlemsskift udsendte Einstürzende Neubauten i 1983 det banebrydende album Zeichnungen des Patienten O.T.. Pladen blev et hit i undergrundsmiljøet, og de geniale dilettanters støj-saboterende brug af trykluftpistoler, kæderaslen, betonaffald sendte gruppen på turne med australske The Birthday Party, hvilket for første gang skaffede gruppen et publikum udenfor Tysklands grænser.

I slutningen af 80'erne udsendte gruppen en række roste album, hvor det stadigvæk var blandingen af en konfronterende tinnitus-lyd og sangeren Blixa Bargelds dekadente tale, der var gruppens særkende.

Jo ældre gruppen blev, jo mindre larmende blev de. Denne ændring resulterede dog ikke i en kvalitetsnedgang hos gruppen, der på de to seneste album, Silence is Sexy og Perpetuum Mobile, på fornem vis har forstået at lægge sig mellem maskinparkens brummen og en drømmende melankolsk skønhed.[1]

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Album[redigér | rediger kildetekst]

EP[redigér | rediger kildetekst]

  • Thirsty Animal, (Einstürzende Neubauten & Lydia Lunch), 1982

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Einstürzende Neubauten – dr.dk/Musik/Arkiv/Leksikon". Arkiveret fra originalen 5. marts 2016. Hentet 28. oktober 2009.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: