Eric B & Rakim

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Eric B & Rakim
Rakim allah.jpg
Oprindelse Queens, New York, U.S.A.
Genre Hiphop
Aktive år 1987 - 1992
Medlemmer Eric B
Rakim
Eksterne henvisninger
Internet Explorer 7+8 logo.png Eric B & Rakims officielle hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Den dynamiske duo Eric B & Rakim er uden diskussion en af de konstellationer, der har haft den største påvirkning på, hvordan den moderne hiphop lyder. For mens Eric B. har været manden bag genrens brug af James Brown-samples, så har Rakims ubesværede og velartikulerede levering af sine komplekse rimkonstruktioner om noget dannet skole for stort set alle rappere siden hen.

Eric B. & Rakim blev dannet i 1985, da Eric B. på sit radioshow søgte efter en talentfuld MC. Med Rakim fik han det, han ønskede, og de indspillede sammen nummeret 'Eric B. Is President', der skaffede gruppen et navn i undergrunden.

Med klassikeren 'Paid In Full' fra 1987 ændrede hiphop-verdenen sig for altid. Med numre som 'I Know You Got Soul', 'I Ain't No Joke' og ikke mindst titelnummeret satte albummet helt nye standarder. Og det var ikke kun i hiphop-verdenen, at fokus blev rettet mod gruppen. Det skyldtes især M.A.R.R.S.' brug af 'Pump Up The Volume'-samplet samt Coldcut's legendariske 'Paid In Full'-remix.

'Follow The Leader' fra året efter fortsatte, hvor debuten havde sluppet. Igen var albummet spækket med funk-samples og Rakims velsmurte tungebånd, der bl.a. kunne høres på numre som 'Microphone Fiend', 'The R' og titelnummeret.

I 1992 fulgte 'Let The Rhythm Hit'Em', der med numre som 'In The Ghetto' og 'Mahogany' atter nærmere sig klassikerstatus. Det samme kunne siges om 'Don't Sweat The Technique', som dog var et noget anderledes album, der gjorde mere opmærksom på Rakims tilknytning til den afro-islamiske organisation Nation Of The Five Percent.

Efterfølgende gik gruppen i opløsning, da de begge ønskede at forsøge sig med solokarrierer. Det lykkedes bedst for Rakim, hvis flydende rim senest er blevet hørt på 'The Master' fra 1999.

Rygterne har i flere år gået på, at Rakim arbejder på et nyt album.

[1]


Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]


Referencer[redigér | redigér wikikode]