Fildiskussion:Venstre-logo-rund.jpg

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Nederst på alle sider står der, at:

Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License.

Denne licens betyder blandt andet, at:

4. MODIFICATIONS
You may copy and distribute a Modified Version of the Document under the conditions of sections 2 and 3 above, provided that you release the Modified Version under precisely this License, with the Modified Version filling the role of the Document, thus licensing distribution and modification of the Modified Version to whoever possesses a copy of it. In addition, you must do these things in the Modified Version:

Altså, indholdet (inklusive dette billede) er udgivet under en licens, der tillader at man modificerer Dokumentet (billedet), så længe man udgiver det modificerede billede under samme licens (og overholder en række andre krav). Grundlæggende betyder det, at man gerne må ændre billedet. Og det har Venstre ikke givet lov til, og derfor kan det ikke bruges på den danske Wikipedia.

--Morten Barklund [ disk / bidrag ] 27. jun 2006 kl. 10:45 (CEST)

Hej Barklund, tak for din kommentar men det holder altså ikke (no offense), teksten er under GFDL og ikke billedet, som sagtens kan være under en anden licens -- hvad skulle vi ellers have billedlicensskabeloner for? Specielt med hensyn til logoer mv. er det almindeligt at ejerne tillader brug men ikke ændringer. I f.eks. den engelske wikipedia er det meget almindeligt at der medtages billeder som ikke må redigeres (de er ofte medtaget under Fair Use som jeg godt er klar over ikke er tilladt i dansk Wikipedia), men det er irrelevant da dette billede ikke er "fair use" fordi ejeren har givet licens til at billedet frit må benyttes, bare ikke ændres. Mvh. Horsten 27. jun 2006 kl. 10:54 (CEST)
Ja, tekster og billeder kan sagtens være under en anden licens end GFDL, men det må ikke være en mere restriktiv licens. Jeg kan for eksempel godt sige, at alle mine bidrag udgives under CC-BY-SA istedet. Ligesom et billede kan udgives under en anden licens. Men det kan ikke udgives under en mere restriktiv licens, der ikke tillader "derived works". Den danske Wikipedia bruger som udgangspunkt samme licenser som Commons:. Og på commons har der været en lang diskussion om, hvorfor afledte ændringer skal tillades. Denne vil jeg henvise til og efterfølgende gentage, at dette billede ikke må være på den danske Wikipedia. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 27. jun 2006 kl. 11:08 (CEST)
Fint nok, jeg synes det er totalt latterligt, for billedet gør Wikipedia bedre og kan bare udelades hvis man skal bruge en version uden den restriktion, men hvis det virkelig er den generelle holdning så slet billedet. Har fjernet det fra artiklen. Jeg synes bare ikke argumentet holder. Horsten 27. jun 2006 kl. 11:28 (CEST)