Forsikringsselskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 13. mar 2013, 04:00 af Addbot (diskussion | bidrag) Addbot (diskussion | bidrag) (Bot: Migrerer 2 interwikilinks, som nu leveres af Wikidatad:q4357865)
Spring til navigation Spring til søgning

Et forsikringsselskab er en betegnelse for en finansiel virksomhed (ofte aktieselskaber eller en eller anden form for gensidige selskaber, der mod betaling overtager individuelle eller erhvervsmæssige risici i henhold til bl.a. Lov om finansiel virksomhed og Lov om forsikringsformidling. Virksomhederne er samtidig underlagt tilsynsvirksomhed fra Finanstilsynet, som sikrer, at lovens krav om selskabernes soliditet overholdes.

Lovgivningens krav om forsikringsselskabernes soliditet er et overordnet krav til de enkelte forsikringsselskaber om at selskabets totale risici ved salg af forskellige typer forsikringer ikke samlet set bringer selskabets nettolikviditet i fare.

Den lovgivning, der regulerer området er i vidt udstrækning baseret på eller stærkt relateret til EU-direktiver, som har til formål at tilstræbe en harmonisering af lovgivningen inden for EU, som kan muliggøre etablering af grænseoverskridende forsikringsvirksomheder inden for EU.

Se også