Aktieselskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Et aktieselskab (forkortet A/S, unicode ) er et erhvervsdrivende kapitalselskab og en selvstændig juridisk enhed. Ejerne af et aktieselskab (også kaldet aktionærer) har begrænset hæftelse for selskabets gæld og forpligtelser. Aktionærernes tab ved konkurs er således begrænset til værdien af deres indskud i form af tegnede eller købte aktier.

Ved selskabets stiftelse udstedes der aktier. Disse aktier købes enten ved kontant indskud eller ved indskud af andre værdier (apportindskud). Værdien af disse indskud kaldes for selskabskapital eller aktiekapitalen. Ved etablering af et aktieselskab skal der være en selskabskapital på minimum 400.000 kr.[1]

Aktieselskaber og anpartsselskaber kaldes under ét for kapitalselskaber. Den primære forskel på et aktieselskab og et anpartsselskab er de ekstra kapitalkrav og administrative krav der stilles overfor et aktieselskab.

Ledelse[redigér | redigér wikikode]

Den daglige ledelse varetages af en direktion som ved andre selskabsformer. Den overordnede ledelse varetages af en bestyrelse, der vælges af aktionærerne, som herigennem udøver deres indflydelse i kraft af deres medejerskab. Bestyrelsen bliver så valgt ved en generalforsamling.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Aktieselskab (A/S), virk.dk, hentet 26. februar 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Erhverv og erhvervslivStub
Denne artikel om erhverv, erhvervsliv og arbejdsmarked er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.