Fovslet Skov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Fovslet Skov er en offentlig skov, ejet af Naturstyrelsen, i Kolding Kommune på ca. 260 hektar. Skoven er en løvskov med eg og bøg. Skoven grænser op til den mindre Hjarup Præsteskov og ligger ganske tæt på Svanemosen.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Højkantskort af Fovslet Skov og Svanemosen, nær Kolding

Historisk var både Fovsletgård, Fovslet skov og Svanemosen krongods under Koldinghus. Fovsletgård blev solgt i 1700 tallet, mens skov og mose forblev under kronen - som efterfølgende overgik til Statsskovvæsenet (Naturstyrelsen) Fovslet Skov er en rest af den store Farrisskov[1], der indtil 1700-tallet strakte sig syd for Kongeåen. Den store Farrisskov strakte sig oprindeligt som et bredt skovbælte tværs over Jylland.I middelalderen blev en del af skovene ryddet for at give plads til landbrugsjord. Andre skove i Kolding området har være en del af Farrisskoven, herunder Stenderup Skovene.

Rekreativ[redigér | redigér wikikode]

Skoven indeholder en række afmærkede vandrestier og ridestier [2] Heriblandt en rute fra Hjarup til nordenden af Fovslet Skov, kaldet Præstegårdsskoven [3] Der er fri teltning i hele Fovslet Skov [4]

Forhistorie[redigér | redigér wikikode]

Skoven har en del gravhøje og i skovens Sydvestlige hjørne findes resterne af en borg/voldsted dateret fra 1067 e.Kr. [5]


Referencer[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°25′57.42″N 9°24′19.32″Ø / 55.4326167°N 9.4053667°Ø / 55.4326167; 9.4053667

Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.