Freezer (Dragon Ball)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Freezer)
Spring til navigation Spring til søgning

Freezer (japansk: フリーザ, Furiza) er en af de største skurke i Dragon Ball mangaen. Han medvirker i bog 21-28. Hans far er Kong Cold og han hersker over mange planeter. Han har også en storebror, som hedder Cooler (han optræder kun i to film). Desuden har han også en søn, Kuriza, som optræder i Neko-Majin. Freezer har en del lejesvende under sig, heriblandt: Zarbon, Dodoria og Ginyu-Komandoen. Han undertrykker sin styrke voldsomt i sin først form. I løbet af serien tvinger Son Gokû og hans venner ham til at forvandle sig 3 gange indtil han når sin fulde styrke.

Freezer frygtede legenden om super-sayajinen, som ville være stærk nok til at tilintetgøre ham. Derfor udslettede han planeten Vejita, samt størstedelen af sayajinerne. Son Gokûs far døde i kamp mod Freezer. År senere hører han om dragekuglerne og tager til Namek for at samle dem. En del Namekianere bliver dræbt af Freezers styrker i processen. Son Gokû, Vejita og hans venner modsætter sig Freezer. Vejita bliver dræbt af Freezer og afslører overfor Son Gokû at Freezer udslettede deres planet. Under kampen mellem Son Gokû og Freezer, dræber Freezer Kuririn. Gokûs vrede forvandler ham til en super-sayajin, som kan besejre Freezer. Freezer er trængt op i et hjørne og vil tilintetgøre Namek, da han kan overleve i rummet.

På mirakuløs vis overlever Freezer og Son Gokû Nameks tilintetgørelse. Kong Cold har fået sin søn robotiseret, men de to dræbes af den tidsrejsende Trunks før Son Gokûs ankomst.