Giovanni Battista Zelotti

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Giovanni Battista Zelotti
Født 1526 Rediger på Wikidata
Verona, Italien Rediger på Wikidata
Død 28. august 1578 Rediger på Wikidata
Mantova, Italien Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev af Antonio Badile Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Kunstmaler Rediger på Wikidata
Bevægelse Manierisme, den veronesiske skole Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Giovanni Battista Zelotti (kaldtes også Battista Farinato, Battista da Verona, Battista da Veneziano og Battista Fontana) (ca. 1526 i Venedig28. august 1578 i Mantova) var en italiensk kunstmaler.

Han lærte malerfaget under Antonio Badile, muligvis også under sin onkel Paolo Farinata. Han var under stærk påvirkning af vennen Paolo Veronese, som han hjalp med flere arbejder. Han arbejdede i egnen omkring Verona, Vicenza, Treviso m. m. og hans værkers karakter anbringer ham nærmest i gruppen af venetianske kunstnere.

Sammen med vennen Veronese malede han fresker i villaer i Castelfranco, bl.a. i Villa Emo (nu Villa Fanzolo) og i Villa Soranza. Freskerne herfra, som han malede i 1551, er nu i domkirkens sakristi.

Zelotti arbejdede endvidere i Vicenzas domkirke, Venedigs kongelige palads (»Dyderne«) samt i gallerier i Bergamo og i Rom (Villa Borghese).

Et af hans betydeligste værker er de allegoriske loftsmalerier, der forherligede dogernes bedrifter, og som er i Dogepaladset i Venedig.

Wikimedia Commons har medier relateret til:


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.