Gobs

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gobs
Pseudonym gobs Rediger på Wikidata
Født Victor Gaardboe
1999 Rediger på Wikidata
Statsborger Kongeriget Danmark Rediger på Wikidata
Aktive år 2018- nu
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Victor Gaardboe, (født 1999), kendt under kunstnernavnet Gobs er en dansk sanger/rapper. Han debuterede i 2018 med singlen "Vérités" og har siden udgivet albumsene Intet til Alt (2022) og Knuste Hjerter Heler Aldrig (2023), hvor sange som "Du & Jeg", "Tro på Kærlighed", "Tak for Sidst" og "Frie Fugle" findes.[1][2]

Opvækst[redigér | rediger kildetekst]

Gaardboe er opvokset i Jyllinge og har gået på Himmelev Gymnasium i Roskilde.

Han spillede på FC Nordsjællands ungdomshold, hvor han spillede med bl.a. Mikkel Damsgaard og Andreas Skov Olsen, men han måtte stoppe grundet en knæskade.[2]

Plagiat-anklager[redigér | rediger kildetekst]

I februar 2024 skrev det danske musikmagasin Soundvenue at Gobs var blevet anklaget for plagiat af den danske rapper, Gilli. Gillis manager, Mass Ebdrup og dennes musikselskab, MXIII, havde henvendt sig til Gobs og musikselskabet Warner med en klage om plagiat. I henvendelsen hævdede Ebdrup, at Gobs' single ‘Livet er kort’ (2024) plagierede Gillis sang ’Skarpt lys' (2023) og de krævede en dialog og eventuelt forlig.[3] Gobs og Warner afviste anklagen.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Gobs". dr.dk.
  2. ^ a b Ellegaard, Christian (6. marts 2023). "Hans forældre synes, han 'burde få sig en uddannelse'. Nu er 23-årige Victor Danmarks nye streamingkonge". dr.dk.
  3. ^ Karl, Kristian (12. februar 2024). "Gillis musikselskab og management anklager Gobs for plagiat". Soundvenue.dk.
Artiklen om Gobs kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.