Groo Barbaren

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Groo Barbaren
Information
Første gang set Destroyer Duck #1
Skabt af Sergio Aragonés
Alias Prins af Chichester

Groo Barbaren er en fantasi/komedie tegneserie skrevet og tegnet af Sergio Aragonés, omskrives, co- plottet og redigeret af Mark Evanier, Bogstaver skrevet af Stan Sakai og farvet af Tom Luth. Gennem årene er den blevet udgivet af Pacific Comics, Eclipse Comics (et specialt særnummer ), Marvel Comics (imens marvel havde Forlæggermærket Epic comics), Image Comics og Dark Horse Comics .

Groo var en af de første succesfulde skaber ejede tegneserier, en af de få succesfulde humoristiske tegneserier i USA ( bortset fra Archie Comics), og en af de længste samarbejder i tegneseriens historie. I 2011 blev Groo kåret som nummer 100 i "Top 100 comic book heroes" af IGN 

Karakterene[redigér | redigér wikikode]

Groo (tilnavnet "Barbaren" er sjældent nævnt i historierne) kom først som en parodi på de brutale sværd og trolddoms helte, der var populære på det tidspunkt han blev skabt, nemlig i 1970'erne, især Conan Barbaren som var med i Marvel tegneserierne. Groo er en stor-næset bajads af uovertruffen dumhed, der konstant misforstår sine omgivelser.

Han er ekstremt god til at slås med sværd (det eneste han kan, som han bare en en smule god til) han er god i kamp, men ellers en fredsommelig og ærlig fyr, som prøver at finde vej gennem livet, som lejesoldat eller ved at have små underlige jobs. Han er utrolig uheldig, og på trods af generelt gode hensigter, forårsager han ødelæggelse , hvoren han går. De fleste af hans eventyr slutter med at han enten er uvidende om det kaos han har skabt, eller flygter fra en vred hob. Hans forkærlighed for ødelæggelse er blevet så kendt, at bare nyheden om at Groo nærmer sig, er nogle gange nok til at forårsage kaos i befolkningen. Groo mødes nogengange med respekt og tillid, men det holder ikke så langt. Virksomheder, byer, civilisationer og kulturer, er alle blevet ufrivilligt ødelagt af Groo. Sådan er Groos inkompetence, at så meget som at træde ind på et skib, kan få det til at synke.


Groo har dræbt hele hære med intet andet end hans sværd, der synes at være et par katanas. Groo elsker disse "frays", som han kalder dem, og ofte springer han ind i nærkamp med et skrig af "Nu gør Groo hvad Groo gør bedst!" Han er vilkårlig i brugen af hans kamp færdigheder, som springer han i kamp, uden at endelig at vide hvad kampen går ud på, eller endda hvem der er på hvilken side. Selv når Groo slutter kampen for at kæmpe for en bestemt side, er han dum nok til at glemme, hvilken side han er på, eller blive lokket til at bekæmpe hans uheldige allierede. På sine rejser har Groo stødt på tusind af karaktere. Men der også et bredt sortiment af tilbagevendene karaktere