Hænderne Fulde

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hænderne Fulde
Information
Genre Dramafilm,
familiefilm,
Sitcom,
amerikansk sitcom,
tv-komedie Rediger på Wikidata
Skabt af Jeff Franklin Rediger på Wikidata
Medvirkende Bob Saget
John Stamos
Dave Coulier
Candace Cameron
Andrea Barber
Mary-Kate Olsen
Ashley Olsen
Jodie Sweetin
Doris Roberts
Lori Loughlin
Spilletid 21-25 minuter
Sprog Engelsk
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 8
Antal afsnit 192
Produktion
Location San Francisco Rediger på Wikidata
Produktionsland USA
Teknisk information
Billedformat 480i (SDTV)
Lydformat Stereo
Udsendt
Oprindelig kanal ABC
Først sendt 22. september 1987
Sidst sendt 23. maj 1995
Musik
Kendingsmelodi Everywhere You Look af Jesse Frederick
Komponist bag
kendingsmelodi
Jesse Frederick
Bennett Salvay
Links
Hænderne FuldeIMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hænderne Fulde (original engelsk titel: Full House, original dansk titel: Fuldt Hus) er en amerikansk komedieserie/sitcom. Serien er optaget i 8 sæsoner fra 1987 til 1995.

Serien blev først vist i Danmark på Kanal 2 og KabelNet under titlen Fuldt Hus (direkte oversat fra den engelske titel Full House), men da den titel kom i konflikt med et andet tv-program under samme navn, blev serien relanceret under den danske titel Hænderne Fulde. Serien har siden kørt på TvDanmark og Kanal 5, og nu på TV3. I hvert afsnit er der et "problem" som altid bliver løst i slutningen af afsnittet. Hvert afsnit varer omkring 22 minutter, og der er ca. 24 afsnit i hver sæson.

Netflix har lavet et spin-off på serien Fuller house (på dansk: Hænderne endnu mere fulde). Denne serie centrere sig om D.J., Stephanie og Kimmy Gibbler. Mary-kate og Ashley olsen er ikke med, fordi at de var kommet videre med deres karriere.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

Serien foregår i San Francisco hvor tv-værten Danny Tanner (Bob Saget) er blevet enkemand med tre børn, efter hans hustru (Pam) er omkommet i en bilulykke (det er sket før seriens start, man ser hende dog i enkelte tilbageblik). For at hjælpe med de tre børn flytter to af Dannys gode venner ind: Jesse (bror til Dannys afdøde hustru) og Joey (gammel ven siden folkeskolen). Jesse og Joey er henholdsvis musiker og stand-up-komiker. De tre børn er D.J. (Donna Jo) Tanner, Stephanie Tanner og Michelle Tanner. Michelle Tanner spilles (på skift) af tvillingerne Mary-Kate og Ashley Olsen der fik deres gennembrud i serien. Ved seriens start er Michelle kun en baby, og de to Olsen-tvillinger har derfor haft et af de tidligste karriere-gennembrud i showbiz-historien.

I seriens start er meget koncentreret om Danny Tanner og de tre små piger. Senere får Jesse og Joey mere plads i serien, og de udvikler sig, får gang i deres karriere etc. – ligesom flere bipersoner kommer ind og får meget plads.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

De vigtigste bipersoner er:

  • Rebecca "Becky" Donaldson, Danny Tanners medvært på morgen-tv-programmet "Wake Up San Francisco" der bliver gift med Jesse og sammen får tvillingerne Nicky og Alex
  • Kimberly "Kimmy" Gibbler, nabodatter og veninde med D.J. Tanner
  • Vicky Larson, Dannys kæreste i et par sæsoner
  • Steve, D.J.'s kæreste (sæson 6-7)
  • Nicky og Alex sønner af Rebecca Donaldson Katsopolis og Jesse Katsopolis

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]